Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει τη χρήση 5G εξοπλισμού από την Huawei

Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει χρήση 5G εξοπλισμού από την Huawei, Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει τη χρήση 5G εξοπλισμού από την Huawei

Οι αρχές ασφαλείας της Νέας Ζηλανδίας μπλόκαραν από τηλεπικοινωνιακό πάροχο να προμηθευτεί εξοπλισμό για το επερχόμενο 5G δίκτυο του από την Huawei, με το γεγονός να αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα για τον μεγαλύτερο πάροχο δικτυακού εξομπλισμού στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η νεοζηλανδέζικη εταιρεία Spark New Zealand δήλωσε χθες ότι δεν θα χρησιμοποιήσει υλικοτεχνικό εξοπλισμό από την Huawei ύστερα από παρέμβαση της Κυβερνητικής Υπερσίας Ασφαλείας Τηλεπικοινωνιών της Νέας Ζηλανδίας ( New Zealand’s Government Communications Security Bureau, GCSB ). Ο διευθυντής της GCSB, Andrew Hampton, δήλωσε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι “αναγνωρίστηκε ένας σημαντικός κίνδυνος ασφάλειας δικτύου “ όταν εξέτασαν το πλάνο της Spark.

Η Huawei παρέχει δικτυακό εξοπλισμό σε όλους τους κύριους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη ενώ τον Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 3 δις λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα, όμως, καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Αυστραλία έχουν απαγορέψει την εταιρεία να πουλήσει 5G εξοπλισμό στο εσωτερικό τους, ενώ ίδιες οι ΗΠΑ προέτρεψαν όλους τους συμμάχους τις να σταματήσουν την χρήση τεχνολογίας από την Huawei.

Ένας εκπρόσωπος της Huawei New Zealand δήλωσε ότι “εξετάζουμε την κατάσταση και εργάζομαστε με την Spark για να βρούμε μία λύση “. Μέχρι οποιονδήποτε νεότερο, φαίνεται πάντως ότι πολλές χώρες ακολουθούν την κατεύθυνση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: 1, 2, 3

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Πολλά μπράβο από εμένα.!!!

Flagship killer

*κυρίως για την ακτινοβολία. Σε μια εποχή που θα έπρεπε να υπάρχει WiFi παντού, ακόμα ασχολούνται με 5g

NikosAr

Σίγουρα κάτι γνωρίζουν που ο πολύς κόσμος δεν …για να δούμε ..

Theo

Η κάτι γνωρίζουν η απλά η Huawei δεν δίνει τα κλειδιά κρυπτογραφησης που ενδείκνυται να χρειάζονται οι ΗΠΑ για να χειρίζονται ότι θέλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.