Νέος αποκλεισμός για τις κινεζικές εφαρμογές TikTok και WeChat στις Ηνωμένες Πολιτείες

, Νέος αποκλεισμός για τις κινεζικές εφαρμογές TikTok και WeChat στις Ηνωμένες Πολιτείες

Είναι γνωστό πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τις κινέζικες εταιρείες. Μετά τον αποκλεισμό των Huawei και ΖΤΕ, ο πρόεδρος προχώρησε σε νέο διάταγμα, αυτή τη φορά έχοντας στο στόχαστρο τις εταιρείες ByteDance και Tencent, οι οποίες έχουν τις δημοφιλείς εφαρμογές TikTok και WeChat αντίστοιχα. Αυτές οι δύο εφαρμογές είναι στο νέο κύμα αποκλεισμού από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Περί του αποκλεισμού του TikTok:

To TikTok, μία εφαρμογή για κοινή χρήση βίντεο που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance Ltd., σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε έχει πάνω από 175 εκατομμύρια λήψεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Το TikTok συλλαμβάνει αυτόματα πολλές πληροφορίες από τους χρήστες του, όπως το διαδίκτυο και άλλες πληροφορίες περί δραστηριότητας δικτύου, όπως δεδομένα τοποθεσίας και ιστορικό περιήγησης.

Αυτή η συλλογή δεδομένων αποτελεί απειλή, καθώς μπορεί να επιτρέψει την πρόσβαση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις προσωπικές και ιδιόκτητες πληροφορίες των Αμερικανών πολιτών, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την παρακολούθηση των τοποθεσιών των ομοσπονδιακών υπαλλήλων και εργολάβων, να δημιουργεί φακέλους προσωπικών πληροφοριών για εκβιασμό και να διεξάγει εταιρική κατασκοπεία.

Περί του αποκλεισμού του WeChat:

Η εφαρμογή WeChat είναι ία εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, social media και ηλεκτρονικών πληρωμών που ανήκει στην κινεζική εταιρεία Tencent Holdings Ltd., η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως το TikTok, έτσι και το WeChat συλλαμβάνει αυτόματα πολλές πληροφορίες από τους χρήστες του.

Αυτή η συλλογή δεδομένων μπορεί αν επιτρέψει την πρόσβαση στις προσωπικές και ιδιόκτητες πληροφορίες των Αμερικανών πολιτών στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Επιπλέον, η εφαρμογή καταγράφει τις προσωπικές και ιδιόκτητες πληροφορίες των Κινέζων υπηκόων που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέποντας έτσι στο Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα έναν μηχανισμό παρακολούθησης όλων των Κινέζων πολιτών που μπορεί να απολαμβάνουν τα οφέλη μιας ελεύθερης κοινωνίας για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Οι παραπάνω εταιρείες έχουν 45 ημέρες μέχρι να τερματίσει η λειτουργία τους στις Ηνωμένες πολιτείες. Ήδη γνωρίζουμε πως η Microsoft ενδιαφέρεται για αγορά του TikTok, όμως το μέλλον της Tencent είναι εντελώς αβέβαιο. Πάντως, η Tencent έχει ήδη κάνει μεγάλες επενδύσεις στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένου της Riot Games, Epic Games, Blizzard και Ubisoft, οπότε πρέπει να δούμε κατά πόσο θα ισχύσει το παραπάνω διάταγμα για όλη την εταιρεία ή μόνο για το WeChat.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.