Netflix: Απολαμβάνει προνομιακό φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας;

Netflix εφορία, Netflix: Απολαμβάνει προνομιακό φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας;

Netflix εφορία, Netflix: Απολαμβάνει προνομιακό φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας;

Οι συνδρομές σε εγχώριες πλατφόρμες είναι επιβαρυμένες με φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης 10%, φόρο internet 5%, φόρο επί των επιχειρήσεων, ΦΠΑ, διάφορα τέλη υπέρ Δημοσίου και μηνιαία καταβολή 2% επί των ακαθάριστων εσόδων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, τη στιγμή που η Netflix και οι υπόλοιπες διεθνείς πλατφόρμες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας λειτουργούν στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν συγκεκριμένους φόρους.

Αυτή η κατάσταση ισως και να δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς η παγκόσμιας εμβέλειας Netflix με μόνη υποχρέωση την καταβολή ΦΠΑ εντός Ε.Ε. έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι αντίστοιχων εταιρειών, που υφίστανται πίεση λόγω φορολογίας και τελών.

Την ίδια στιγμή, αρκετές χώρες (Γαλλία, Ιταλία Ισπανία κ.α.) έχουν προχωρήσει σε σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, ενώ η Δανία σχεδιάζει να εισάγει το λεγόμενο “φόρο Netflix” έως και του 5% του τζίρου για τη χρηματοδότηση τοπικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Netflix

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix δεν αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις.

Gear Apple Netflix

Apple Vision Pro: Το Netflix δεν θα κυκλοφορήσει εφαρμογή για το headset

Το Netflix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για τo επερχόμενο headset Vision Pro της Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.