Netflix: Χάνει συνδρομητές για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια

netflix, Netflix: Χάνει συνδρομητές για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια

Το Netflix έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τους αριθμούς συνδρομητών που ανακοίνωσε. Περισσότεροι από 200.000 συνδρομητές δεν ανανέωσαν με την πλατφόρμα και οι απώλειες αναμένεται να συνεχιστούν. Με την ανακοίνωση, έπεσε κατά 25% η μετοχή του, διαγράφοντας αξία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Netflix περίμενε να προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο του 2022 αλλά ο στόχος δεν επετεύχθη.

Η αναστολή της δραστηριότητάς της πλατφόρμας στη Ρωσία της κόστισε 700.000 συνδρομητές, ενώ στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχασε 600.000 πελάτες, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στις τιμές.

Σε επιστολή προς τους μετόχους, το Netflix κατηγορεί «ένα μεγάλο αριθμό νοικοκυριών που μοιράζονται λογαριασμούς» και τον «ανταγωνισμό» για την πτώση των συνδρομητών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που πληρώνουν μοιράζονται με άλλα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν φέρνουν έσοδα.

Στο εξής, σχεδιάζει να εφαρμόσει “πιο αποτελεσματική δημιουργία εσόδων από την κοινή χρήση πολλών νοικοκυριών”, κάτι που υποδηλώνει ότι έρχονται μέτρα για να μην μοιράζονται οι λογαριασμοί.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το Netflix αναμένει να χάσει δύο εκατομμύρια συνδρομητές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GREG

Όχι δεν φταίει η αύξηση στην τιμή όπου έφτασε τα 13.99€ και σε λίγο θα γίνει 15.99€. Όχι δεν φταίει ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ φθηνότερος. Όχι δεν φταίει ότι έχει κόψει όλες τις μεγάλες καλές σειρές που έφεραν κόσμο στην πλατφόρμα και ότι στην θέση τους έχει φέρει σειρές που στην καλύτερη τις λες κακομέτριες. Όχι δεν φταίει που οι ταινίες είναι σκέτη αρχαιολογία και τις έχει δείξει η Ελληνική TV τουλάχιστον από 6 φορές την κάθε ταινία. Φταίει το μοίρασμα των κωδικών που ουσιαστικά ήταν και αυτό που έκανε το Netflix αυτό που είναι σήμερα και το βοήθησε να μεγαλώσει (υγ. Και για να προλάβω, είχα 3 χρόνια συνδρομή την οποία δεν μοιραζόμουν με κανέναν και την έκοψα πριν 2 χρόνια για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Αναμένω το Disney+)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Netflix

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix δεν αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις.

Gear Apple Netflix

Apple Vision Pro: Το Netflix δεν θα κυκλοφορήσει εφαρμογή για το headset

Το Netflix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για τo επερχόμενο headset Vision Pro της Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.