Nokia & Apple δίνουν τα χέρια λήγοντας τον πόλεμο των πατεντών

nokia apple patents, Nokia & Apple δίνουν τα χέρια λήγοντας τον πόλεμο των πατεντών

Προς τα τέλη του 2016 η Nokia υπέβαλε μήνυση κατά της Apple σε ΗΠΑ και Γερμανία για παραβίαση 32 πατεντών. Στην μήνυση η Nokia ισχυρίστηκε ότι η Apple παραβίασε πατέντες που αφορούν σε οθόνη, user interface, software, κεραίες, chipsets και τεχνολογίες video coding.

Τελικά η διαμάχη μεταξύ των δυο εταιρειών δεν κράτησε πολύ, καθώς Nokia και Apple έβαλαν τέλος με την υπογραφή συμφωνίας αδειοδότησης για την χρήση πατεντών.

Σύμφωνα με την δήλωση της Maria Varsellona, Διευθύντρια του Νομικού τμήματος της Nokia, η συμφωνία αυτή μεταξύ Apple και Nokia είναι πολύ σημαντική. “Μετακινεί τη σχέση μας με την Apple από τις αίθουσες των δικαστηρίων, σε επιχειρηματικούς εταίρους που συνεργάζονται προς όφελος των πελατών τους”.

Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, η Nokia θα παρέχει “ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες υποδομής δικτύου” στην Apple, ενώ η Apple έχει συμφωνήσει να φέρει ξανά στα online και τα καταστήματα λιανικής τα “health products” της Nokia. Να θυμίσουμε ότι μετά την υποβολή της μήνυσης από τη Nokia, η Apple σταμάτησε να πουλά τα προϊόντα υπό το brand της Withings, η οποία ανήκει στην Nokia.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Aποκλείεται να σταματήσει – ενδέχεται μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.