Nokia, Κλείνει εργοστάσιο στη Ρουμανία μέχρι το τέλος του έτους

Μετά τα ευχάριστα νέα για την κυκλοφορία του Nokia N9 και την υποστήριξη του MeeGo, η Nokia είπε να περάσει και στα δυσάρεστα. Δυσάρεστα για το προσωπικό της διότι μέχρι τέλος του έτους σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιό της στο Cluj της Ρουμανίας. Φυσικά αυτό σημαίνει πως περίπου 2200 εργαζόμενοι θα απολυθούν.

, Nokia, Κλείνει εργοστάσιο στη Ρουμανία μέχρι το τέλος του έτους

Η Nokia σκοπεύει να αναδιοργανώσει τα εργαστάσια που βρίσκονται εκτός Ασίας. Συγκεκριμένα τα εργοστάσια σε Φιλανδία, Ουγγαρία και Μεξικό θα επικεντρωθούν σταδιακά σε άλλες δραστηριότητες πέρα από την κατασκευή τηλεφώνων και smarthphones.

Ακόμη η φιλανδική εταιρεία θα πραγματοποιήσει αλλαγές και στις υπηρεσίες Location & Commerce (όπως NAVTEQ, social services κ.ά). Αυτό σημαίνει πως επιπλέον 1300 υπάλληλοι που εργάζονται στις υπηρεσίες αυτές στα κατά τόπους γραφεία της εταιρείας σε Γερμανία και Αμερική, θα δουν κι αυτοί την πόρτα της εξόδου.

Τα εργοστάσια στην Ασία που χαρακτηρίζονται τα πλέον παραγωγικά της εταιρείας θα συνεχίσουν κανονικά. Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός πως οι περισσότεροι προμηθευτές υλικών βρίσκονται στην Ασία.

H εταιρία δήλωσε ότι θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να βρουν νέα εργασία στην τοπική αγορά.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techfan

“H εταιρία δήλωσε ότι θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να βρουν νέα εργασία στην τοπική αγορά.”

Αυτό μου θυμίζει το ανέκδοτο με τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα στην Ελλάδα και την βοήθειά τους να εργαστούν σε άλλους κλάδους…

Πλέον κανείς δεν απολύει κανένα… απλώς του δείνει μακροπρόθεσμη άδεια μέχρι να τον χρειαστούν ξανά αλλού. Εγώ νόμιζα πως μόνο εμείς είμαστε τόσο ελαστικοί και ψυχοπονιάρηδες προς τους εργαζόμενούς μας !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Nokia

Nokia: Αλλαγή εμφάνισης μετά από 60 χρόνια – Το νέο λογότυπο

Στον επανασχεδιασμό του λογότυπού της προχώρησε η Nokia, καθώς η φινλανδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού 5G προσπαθεί να σταματήσει τον κόσμο να τη συνδέει με τα κινητά τηλέφωνα.

Business Nokia

Nokia: Στα 1,15 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του δ’ τριμήνου του 2022

Με εντυπωσιακό τρόπο κατάφερε να κλείσει το 2022 η Nokia, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα λειτουργικά της κέρδη και πλέον οδεύει στο 2023 με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Business 5G Nokia Samsung

Nokia: Νέα συμφωνία με την Samsung για τις πατέντες 5G

H Nokia ανακοίνωσε την υπογραφή νέας συμφωνίας με τη Samsung σχετικά με διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες 5G που έχει αναπτύξει.

Business Nokia

Nokia: Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες

Λειτουργικά κέρδη τριμήνου χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, ανακοίνωσε η Nokia, παρά το ότι η φιλανδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού συνεχίζει να επωφελείται από την ισχυρή ζήτηση από εταιρείες τηλεφωνίας που αναπτύσσουν τις υπηρεσίες 5G.