Nokia: Συζητά την εξαγορά της Alcatel-Lucent [update]

Η Nokia βρίσκεται σε συζητήσεις για την πιθανή εξαγορά της γαλλικής Alcatel-Lucent, εξαγορά η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό όμιλο τηλεπικοινωνιών αξίας πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε μια κοινή ανακοίνωση οι δυο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσει το deal. Όμως η συγχώνευση δυο αδύναμων κρίκων, ακούγεται ελκυστική ιδέα και για τους δυο.

Οι συζητήσεις έρχονται έναν χρόνο αφού η Nokia πούλησε το τμήμα mobile στην Microsoft και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμφωνία μπορεί να μην πάρει την έγκριση από την γαλλική κυβέρνηση η οποία θεωρεί τις τηλεπικοινωνίες στρατηγικής σημασίας και λόγω του ότι μπορεί να χαθούν θέσεις εργασίας.

Μετά την ανακοίνωση οι μετοχές της Alcatel ανέβηκαν κατά 11%, ενώ της Nokia έπεσαν 6% κάτω. Η αξία της Nokia είναι περίπου 29 δισεκατομμύρια ευρώ, και της Alcatel στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν επενδυτές που βλέπουν αρνητικά την συμφωνία υποστηρίζοντας ότι αν πάρεις τους δυο αδύναμους της αγοράς δεν σημαίνει ότι θα γίνει ένας δυνατός παίκτης, αν και θα καταφέρουν να μειώσουν τα κόστη.

Update:
Η Nokia κατέθεσε την επίσημη πρόταση ύψους 16.6 δισεκατομμυρίων ευρώ και ήρθε σε συμφωνία με την Alcatel-Lucent, αλλά η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2016.

nokia alcatel εξαγορά, Nokia: Συζητά την εξαγορά της Alcatel-Lucent [update]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στεφανος

Είχα δίκιο τελικά!!! Πριν κανα μήνα έλεγα τι τα έκανε τα λεφτά που πήρε η Nokia. Έλεγε ότι μπορεί να εξαγοράσει μια άλλη εταιρεία.

Darth

btw: πρην πει καποιος κατι χαζο………. ολο το συνγεκριμμενο εγχείρημα δεν εχει καμια σχεσι με τα κινιτα (αφορουν καθαρα network department)

Ρωμανός Νιάνιος

Από άλλο site που έκαναν και εκεί το ίδιο λάθος. Άλλο η Alcatel άλλο η Alcatel-Lucent.

Η Alcatel-Lucent δημιουργήθηκε το 2006 από την σύμπραξη των εταιρείων Alcatel και Lucent. H Alcatel, σαν Alcatel, ήταν η σύμπραξη των εταιρειών CIT-Alcatel και Thomson Télécommunications το 1985.

Η Alcatel το 2006 πριν την σύμπραξη της με την Lucent, πουλάει όλα τα περουσιακά στοιχεία που δεν αφοράνε πατέντες δικτύων και κινητών τηλεφώνων.Τα δεύτερα τα κατέχει η Alcatel Mobile Phones από το 2005, που ουσιαστικά ανήκει εξ’ολοκλήρου στην TCL. Ενώ τα υπόλοιπα τα πήρε μαζί της στην σύμπραξη με την Lucent.

Άρα έχουμε και λέμε, ξεκάθαρα, η Alcatel το 1986, ότι έχει να κάνει με το mobile phones ανήκει στην TCL από το 2005 και η Alcatel-Lucent δημιουργήθηκε το 2006. Δύο εντελώς διαφορετικές, διοικητικά, γεωγραφικά και διοικητικά εταιρείες. Δεν είναι μία εταιρεία και η Alcatel δεν ήταν πάντα μία.

Άρα η σκέτη αναφορά στην εταιρεία Alcatel είναι λάθος.

https://www.alcatel-lucent.com/about/history

https://en.wikipedia.org/wiki/Alcatel-Lucent

gericho

+1 Darth

H Alcatel των κινητών είναι μια εταιρεία-επωνυμία που ανήκει σε Κινέζικα χέρια πλέον (αν θυμάμαι σωστά)
μετά την πώλησή της από τη μητρική Alcatel.

Οι συζητήσεις της πιθανής συνεργασίας της Nokia με την εναπομείνασα μητρική Alcatel αφορούν το αντικείμενο της μητρικής Alcatel που δεν είναι άλλο πια από το network solutions, δηλαδή το αυτό αντικείμενο και της εναπομείνασας Nokia.

kateriniotis

Ακριβως! Η nokia πλεον κινείται στα δίκτυα και απομακρύνεται από το mobile.
Μαλλον θα ακολουθήσει το παράδειγμα της ericsson και θα επικεντρωθεί εκεί.

ioankav

Νομίζω είναι επίσημο πλέον, λογικά μένει η αποδοχή από τις αντίστοιχες αρχές της ΕΕ και των χωρών. Υπάρχει και site:
https://www.newconnectivity.com/home/

Στεφανος

Δηλαδή κανενα νέο κινητό Alcatel ή Nokia?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.