Η Νότια Κορέα μάλλον θα είναι η πρώτη με δίκτυο 6G το 2028

δίκτυο 6G, Η Νότια Κορέα μάλλον θα είναι η πρώτη με δίκτυο 6G το 2028

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει το δικό της δίκτυο 6G χρησιμοποιώντας τεχνολογία παγκόσμιας κλάσης, προηγμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς που βασίζονται σε λογισμικό και ενισχύοντας τις αλυσίδες εφοδιασμού του δικτύου της. H είδηση ανακοινώθηκε από το κορεατικό Υπουργείο Επιστημών και ΤΠΕ.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα δώσει κίνητρα στις τοπικές εταιρείες να παράγουν υλικά, εξαρτήματα και εξοπλισμό για την ανάπτυξη του δικτύου 6G. Σχεδιάζει επίσης να ενισχύσει την αλυσίδα εφοδιασμού της για να υποστηρίξει το δίκτυο.

Aυτή τη στιγμή το 6G μελετάται από πολλές εταιρείες με το κόστος του project να ανέρχεται σε 625,3 δισεκατομμύρια γουόν, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 482,1 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Νότια Κορέα στοχεύει να κερδίσει τον υπόλοιπο κόσμο στην τεχνολογία 6G. Η Νότια Κορέα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και αντιπροσώπευε το 25,9% των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας 5G το 2022. Συγκριτικά, η Κίνα αντιπροσώπευε το 26,8%. Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ελπίζει ότι μπορεί να ξεπεράσει το 30% ή περισσότερο στις πατέντες 6G σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Το 6G θα ενώσει το εικονικό και την πραγματικότητα, Σύμφωνα με τον Zhang Yongtao, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του τμήματος τεχνολογίας της Ericsson China, το 6G θα ενώσει το εικονικό και την πραγματικότητα, ενώ αφήνει υπόνοιες πως θα κάνει πραγματικότητα την ολογραφική επικοινωνία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φευγάτος

😮😮😮. Θα μετακομίσω στην Ν. Κορέα. Μου αρέσουν και οι Κορεατισσες που βλέπω στα kpop τραγούδια. Μια χαρά

Δημητρης

Όταν η Ν. Κορέα θα βάζει στο 6G εμείς θα ολοκληρώνουμε τη μετάβαση στο 5G. Έβλεπα breaking bad και κάπου στον 2ο-3ο κύκλο είδα τη σκούπα ρομπότ (1ος κύκλος το 2008). Σε εμάς ήρθε πριν 2-3 έτη η τάση. Πόσο πίσω είμαστε…?
Στο σπίτι ακόμα τηλεφωνώ στη cosmote και ψάχνουμε γιατί ενώ έχω 50ρα σύνδεση, μου κλειδώνει στα 22…

Κώστας Βλαχάκης

Από Αμερική; Γενικά, μετά από 10 χρόνια ακολουθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.