Business

O Elon Musk άλλαξε γνώμη και τελικά θα αγοράσει το Twitter

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (με καθαρή περιουσία σχεδόν 248 δισεκατομμύρια δολάρια) έκανε μια απότομη αλλαγή 180 μοιρών και λέει ότι θέλει να προχωρήσει στην αγορά του Twitter 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Οι μετοχές του Twitter εκτινάχθηκαν στα ύψη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα σημειώνοντας αύξηση 22,24%.

Το Twitter δεν έχει αποδεχτεί ακόμη την αλλαγή γνώμης του Έλον και προσπαθεί να προσθέσει όρους στο συμβόλαιο για να διασφαλίσει ότι ο Μασκ δεν θα υποχωρήσει ξανά. Σύμφωνα με τους The New York Times, το Twitter έλαβε την επιστολή από το στέλεχος της Tesla που εκφράζει το ενδιαφέρον του να τηρήσει τους όρους της αρχικής συμφωνίας και η εταιρεία λέει ότι έχει κάθε πρόθεση να ολοκληρώσει τη συναλλαγή.

Ο Μασκ δήλωσε επίσης ότι αν αγοράσει το Twitter, θα καλωσόριζε πίσω τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποκλείστηκε οριστικά από την πλατφόρμα λίγες μέρες μετά την επίθεση των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Ο Τραμπ ξεκίνησε τη δική του πλατφόρμα στο Twitter που ονομάζεται Truth Social, αλλά Σύμφωνα με όλους τους λογαριασμούς, η εφαρμογή δεν προσφέρει στον Τραμπ το είδος του κοινού που απολάμβανε όσο του επιτρεπόταν στο Twitter. Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος έχει πει ότι εάν ο Μασκ αγοράσει το Twitter και χαιρετίσει την επιστροφή του, δεν θα ενεργοποιήσει ξανά τον λογαριασμό του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal δεν απάντησε για αυτή την απροσδόκητη εξέλιξη, όμως ο γενικός σύμβουλος του Twitter, Sean Edgett, έστειλε email στους υπαλλήλους και είπε: «Θα συνεχίσω να σας ενημερώνω για σημαντικές ενημερώσεις, αλλά στο μεταξύ, σας ευχαριστώ για την υπομονή σας καθώς εργαζόμαστε μέσω αυτού στη νομική πλευρά». Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των Times, η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει εντός εβδομάδων.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.