Ο Elon Musk φέρεται να θέλει να απολύσει τους περισσότερους υπαλλήλους του Twitter

elon musk twitter, Ο Elon Musk φέρεται να θέλει να απολύσει τους περισσότερους υπαλλήλους του Twitter

Αυτή τη στιγμή εργάζονται στο Twitter περίπου 7.500 άτομα, αλλά το 75% αυτών μάλλον θα δει την πόρτα της εξόδου, σύμφωνα με τη Washington Post. Ο μεγιστάνας Elon Musk, ο οποίος εξαγοράζει την εταιρεία, έχει πει στους υποψήφιους επενδυτές ότι σχεδιάζει δραστικές απολύσεις για να μειώσει το κόστος.

O Musk έχει προθεσμία μέχρι τις 28 Οκτωβρίου για να κλείσει την αγορά του Twitter. Μια ένδειξη του ότι η συμφωνία προχωρά είναι ότι η πλατφόρμα παγώνει τα βραβεία μετοχών για τους εργαζομένους. Πηγές αναφέρουν στην Post ότι η η διαδικασία προχωρά καλά.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας ήταν ούτως ή άλλως προγραμματισμένες. Πριν ακόμα κάνει προσφορά Musk, η διοίκηση του Twitter σχεδίαζε να περικόψει σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού, αφαιρώντας 800 εκατομμύρια δολάρια από τη μισθοδοσία. Οι προγραμματισμένες περικοπές του Musk, ωστόσο, είναι μεγαλύτερες και χαρακτηρίζονται «αδιανόητες» από τον πρώην επικεφαλής των μετρήσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και υγείας του Twitter Edwin Chen, o οποίος μίλησε στην Post.

Οι χρήστες της πλατφόρμας πιθανότατα θα πρόσεχαν την αλλαγή αμέσως – καθώς το Twitter είναι πιθανό να αντιμετωπίσει περισσότερα hacks, για παράδειγμα. Ο Musk σχεδιάζει να εφαρμόσει τη “stack ranking”, την πρακτική που έληξε στη Microsoft το 2013 επειδή συνέβαλε σε μια κακή κουλτούρα, για να μειώσει τον αριθμό των απασχολούμενων.

Όταν ρωτήθηκε για πιθανές απολύσεις σε συνεδρίαση Town Hall του Twitter τον Ιούνιο, ο Musk τάχθηκε υπέρ των περικοπών προσωπικού, υποστηρίζοντας ότι δεν βλέπει γιατί οι εργαζόμενοι με χαμηλή απόδοση θα πρέπει να παραμείνουν απασχολούμενοι. Έχει επίσης υποστηρίξει τη χαλάρωση των περιορισμών ελέγχου περιεχομένου και την εκ νέου ενεργοποίηση λογαριασμών που είχαν απαγορευτεί στο παρελθόν.

Ο Musk δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «προφανώς πληρώνει υπερβολικά» για το Twitter και ένας γενικός συνεργάτης σε μία από τις εταιρείες που εμπλέκονται στη συμφωνία είπε στο Business Insider ότι «όλοι προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, για να είμαστε ειλικρινείς». Το σχέδιο είναι να διπλασιαστούν τα έσοδα σε τρία χρόνια, λέει ο Musk στους επενδυτές, σύμφωνα με την Post , χωρίς να εξηγεί πώς θα συμβεί αυτό.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.