Ο Εlon Musk κατηγορεί το Twitter για απάτη αναφορικά με τον αριθμό των bots

elon musk, Ο Εlon Musk κατηγορεί το Twitter για απάτη αναφορικά με τον αριθμό των bots

Tην Πέμπτη το Twitter απέρριψε τους ισχυρισμούς του Elon Musk, o οποίος σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ δήλωσε ότι εξαπατήθηκε υπογράφοντας τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το Twitter, οι ισχυρισμοί αυτοί είναι παράλογοι και αντίθετοι με την πραγματικότητα.

Αφού αποχώρησε από τη συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά τώρα, με αγωγή κατηγορεί την εταιρεία ότι είχε αποκρύψει τον πραγματικό αριθμό ψεύτικων λογαριασμών, κατηγορώντας την για απάτη.

«Σύμφωνα με τον Musk που είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών που έχουν ως συμβούλους τραπεζίτες και δικηγόρους της Wall Street, ο ίδιος εξαπατήθηκε από το Twitter για την υπογραφή μιας συμφωνίας εξαγοράς του έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η ιστορία είναι παράλογη και αντιφατική ως προς τα γεγονότα», αναφέρει δικαστικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από το Twitter.

Από την πλευρά του Musk ισχυρίζονται ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί ήταν τουλάχιστον το 10% των καθημερινών ενεργών χρηστών του Twitter που βλέπουν διαφημίσεις.  Ωστόσο, το Twitter αμφισβητεί συνεχώς αυτόν τον ισχυρισμό, δηλώνοντας ότι αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των καθημερινών χρηστών στην πλατφόρμα.

Ακόμα, οι δικηγόροι του Elon Musk υποστηρίζουν ότι το Twitter απέκρυψε και τον αριθμό των χρηστών που βλέπουν διαφημίσεις. Σύμφωνα με την κατάθεση, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 65 εκατομμύρια από τους 229 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες του Twitter δεν έβλεπαν διαφημίσεις.

Για την υπόθεση αυτή έχει προγραμματιστεί μία δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.