Ο Snapdragon 855 εμφανίστηκε στο Geekbench με αισθητά βελτιωμένες επιδόσεις

qualcomm snapdragon 855 geekbench, Ο Snapdragon 855 εμφανίστηκε στο Geekbench με αισθητά βελτιωμένες επιδόσεις

Ο Qualcomm Snapdragon 855 έκανε την εμφάνισή του στο Geekbench και παρά το ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, δείχνει πραγματικά τα “δόντια” του, με αισθητά βελτιωμένες επιδόσεις συγκριτικά με το Snapdragon 845 που βρίσκουμε στις ναυαρχίδες του 2018.

Η καταχώρηση στο Geekbench που φαίνεται να ανήκει στο Snapdragon 855 από την Qualcomm έχει τον τίτλο “QUALCOMM msmnile for arm64” και παρουσιάζει πολύ καλές επιδόσεις οι οποίες είναι καλύτερες από το Snapdragon 845. Πιο συγκεκριμένα, ο 855 πέτυχε 3697 πόντους στο single-core και 10469 στο multi-core test, τη στιγμή που ο Snapdragon 845 πετυχαίνει περίπου 2400 και 8500-9000 πόντους σε single-core και multi-core αντίστοιχα.

Ο επεξεργαστής εμφανίζεται να είναι οκταπύρηνος, χρονισμένος στα 1.78GHz και δοκιμάστηκε σε συσκευή που διαθέτει 6GB RAM, με τις επιδόσεις που πέτυχε να υπολείπονται του A11 Bionic της Apple στο single-core, ο οποίος πετυχαίνει περίπου 4220 πόντους, αλλά να τον ξεπερνάει στο multicore κατά 300 πόντους.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως σε πρώιμη έκδοση του A12 σε iPhone που εμφανίστηκε στο Geekbench με 4GB RAM, πέτυχε 4673 και 10912 στα αντίστοιχα test, δείχνοντας πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αναμενόμενων επεξεργαστών να είναι πολύ μεγάλος, με τα αποτελέσματα των benchmark να αναμένεται να είναι διαφορετικά μέχρι την τελική έκδοση των επεξεργαστών, όπου τότε θα φανεί η πραγματική τους δύναμη.

Τέλος, ο Snapdragon 855 αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του 2018 και πολύ πιθανόν να βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm, ενώ φήμες αναφέρουν πως θα διαθέτει ξεχωριστή NPU για το χειρισμό των AI και machine learning λειτουργιών.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Ε οχι και καμια τεραστια διαφορα..Παλι πισω απο τoν A12 της Apple θα ειναι ο επεξεργαστης της Qualcomm…

Kos

Λίγο “χαμηλά” δεν είναι χρονισμένος;

ΚώσταςD.

Όντως είναι χαμηλά χρονισμένος αν ισχύει το τεστ… Δηλαδή π.χ στα 2.8ghz θα ξεπερνάει και του μήλου…

ChrisG

Δεν ειναι χαμηλα χρονισμενος απλα το geek δειχνει εκει την συχνοτητα του δευτερου cluster οχι του high performance

Λευτερης

@Νικος
Και παλι πολλες Amdroid ναυαρχιδες θα ειναι ταχυτερες απο το iPhone, παρα τον πιο αδυναμο επεξεργαστη. Ετσι για να τελειωνουμε με τον μυθο του optimization….

Nick

Ρε ναμην γίνεται ποτέ αυτό το Linux λειτουργικό καλό όσο και το ios εκεί είναι η διαφορά και όχι στους επεξεργαστές. Και 16 πυρήνο να ταν το android την ταχύτητα του ios δεν την πιάνει με τίποτα όμως, για αυτό η Google ετοιμάζει νέο λειτουργικό βασισμένο σε μη Linux. Ρε τι entropy generator τι kernel τι debloat τι init.d τι carbon roms τι stock Android τι busybox τι τι τι έχω flasharei βλέπω του κολλητου το iPhone και ζηλεύω την ταχύτητα του χωρίς να έχει πειράξει το παραμικρό και εγώ όχι μόνο αργό στο άνοιγμα των εφαρμογών αλλά έχω και συχνά fc αυτά για κάποιους που λέτε για hardware το πρόβλημα είναι στο λειτουργικό τέλος.

Nikopoup

@Nick αν έχεις κανένα s3 λογικό το βρίσκω. Πλέον οι διαφορές είναι ελάχιστες και ανάλογα τον youtuber βλέπεις και διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι ποιος σκάει το μαρούλι που λέει και μια ψυχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».