Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για προβλήματα λόγω 5G

5G, Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για προβλήματα λόγω 5G

5G, Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για προβλήματα λόγω 5G

Οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ θεωρούν ότι η μαζική εγκατάσταση κεραιών του 5G μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις προσεγγίσεις αεροδρομίων. Ζητούν μέτρα προστασίας και συγκεκριμένες αποστάσεις τοποθέτησης από το αεροδρόμιο.

Το ζήτημα που απασχολεί τους αερομεταφορείς είναι οι πιθανές παρεμβολές στα όργανα τόσο του πύργου ελέγχου ενός αεροδρομίου όσο και στις τηλεπικοινωνίες ενός αεροσκάφους. Για το λόγο αυτό, οι αερομεταφορείς θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρχει μία απόσταση τουλάχιστον 3.5 χιλιομέτρων από την κεραία του 5G και το αεροδρόμιο.

Οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν από τις αμερικανικές Αρχές να λάβουν δράση, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες θεσμοθετήσεις όρων και προϋποθέσεων τοποθέτησης κεραιών του 5G, προτού να υπάρξουν προβλήματα. Οι παρεμβολές αυτές και τα πιθανά προβλήματα ανησυχούν τους αερομεταφορείς, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν 1.100 πτήσεις και την κίνηση περισσότερων από 100.000 επιβατών στις ΗΠΑ.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στις ΗΠΑ έχουν προβεί σε μεγάλες επενδύσεις για την δημιουργία των 5G υποδομών, ενώ έκαναν δεκτό το αίτημα των αεροπορικών εταιρειών για καθυστέρηση τουλάχιστον 2 εβδομάδων στην τοποθέτηση κεραιών, μέχρι να επιληφθεί του θέματος η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.