Οι εργάτες στην Amazon δημιουργούν το δικό τους σωματείο

Amazon, Οι εργάτες στην Amazon δημιουργούν το δικό τους σωματείο

Amazon, Οι εργάτες στην Amazon δημιουργούν το δικό τους σωματείο

Η ψήφος υπέρ της δημιουργίας σωματείου από τους εργάτες αποθήκης της Amazon θεωρείται ιστορικής σημασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Amazon ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να μην γίνει αυτό.

Η ψηφοφορία υπέρ της δημιουργίας σωματείου από τους εργάτες αποθήκης της Amazon συγκέντρωσε 2654 ψήφους υπέρ και 2131 ψήφους κατά. Η ψηφοφορία αφορούσε στη δημιουργία ενός σωματείου εργαζομένων στην αποθήκη της Amazon στο Staten Island. Θεωρείται βέβαιο ότι μετά από αυτό το αποτέλεσμα σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και άλλοι εργαζόμενοι στην Amazon, οι οποίοι έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις εργασιακές συνθήκες στην εταιρεία.

Η Amazon είχε προβεί σε μία πολυδάπανη καμπάνια προκειμένου να μεταπείσει τους εργαζόμενους για το θέμα της δημιουργίας σωματείου, ενώ έχουν γίνει αναφορές για δαπάνες της τάξης των 4.3 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο 2021 για πολιτικές που θα κινούνται εναντίον της δημιουργίας σωματείων στους εργασιακούς της χώρους.

Πολλοί μιλούν για την απαρχή ενός νέου εργατικού κινήματος του 21ου αιώνα, με αφορμή την χειραφέτηση των εργαζομένων σε έναν οικονομικό κολοσσό, όπως είναι η Amazon.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.