Οι εταιρείες μπορούν να προμηθεύουν ξανά τη Huawei με εξαρτήματα

Huawei, Οι εταιρείες μπορούν να προμηθεύουν ξανά τη Huawei με εξαρτήματα

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στη Huawei, καθώς οι εταιρείες μπορούν να προμηθεύουν ξανά την εταιρεία με εξαρτήματα για τα smartphone της. Ήδη πριν λίγες ώρες μάθαμε ότι η Sony έχει πάρει άδεια να προμηθεύει τη Huawei με αισθητήρες, ενώ πριν λίγες ημέρες και η Samsung Display πήρε τη σχετική άδεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Financial Times ακόμα περισσότερες εταιρείες έχουν πάρει τη σχετική άδεια για να προμηθεύουν τη Huawei με εξαρτήματα, όμως υπάρχει ένας περιορισμός. Αυτά τα εξαρτήματα δεν πρέπει να συσχετίζονται με το δίκτυο 5G της εταιρείας, με την FT να αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα εξαρτήματα που σχετίζονται με το τμήμα smartphone της Huawei.

Ο αναλυτής της Jefferies, Mr. Lee, πιστεύει ότι είναι θέμα ημερών οι Qualcomm και MediaTek να λάβουν και αυτές τη σχετική άδεια, ώστε να λυθεί εντελώς το πρόβλημα της Huawei για τα chipsets των κινητών της. Από την άλλη, δύσκολα θα μπορούσε να πάρει άδεια η TSMC, καθώς έτσι θα συνεχιστεί κανονικά η παραγωγή των Kirin SoC της εταιρείας. Επίσης, αν και δε σχετίζονται με το 5G, δε γνωρίζουμε αν θα μπορούσε να γίνει κάποια “ελάφρυνση” και στον τομέα του λογισμικού, καθώς η επιστροφή των Google Services στη Huawei θα συνεπάγεται σε σχεδόν άρση των αποκλεισμών.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.