H Apple πατεντάρει τον… μαγνητικό αντικαταστάτη του Lightning
Παρασκευή, 05/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Μία ευρεσιτεχνία της Apple ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τη συζήτηση γύρω από την ενδεχόμενη αντικατάσταση του Lightning connector.
Τρίτη, 27/10/2020 · Κώστας Λεοντιάδης
Παρά τον τρέχοντα αποκλεισμό, η Samsung Display πήρε άδεια για να πραγματοποιεί εμπορικές συναλλαγές με τη Huawei, όμως δεν είναι αρκετό. Η πληροφορία έρχεται από τις ιστοσελίδες Reuters και The Elec, όπου και μαθαίνουμε ότι το αίτημα της κατασκευάστριας οθονών έγινε δεκτό και μπορεί να προμηθεύσει τον κινέζο κατασκευαστή ορισμένα panels.
Το πρόβλημα όμως είναι πως όλες οι εταιρείες που εμπλέκονται με την αλυσίδα παραγωγής θα πρέπει να έχουν αυτή την ειδική άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει πως αν και η Samsung Display έχει άδεια, πρέπει να πάρουν άδεια και όλες οι εταιρείες που εμπλέκονται με τις οθόνες, όπως οι κατασκευαστές των drivers ή των IC. Προς το παρόν, ούτε η Samsung ούτε η Huawei έχουν τοποθετηθεί επίσημα πάνω στο θέμα.
Επίσης, το σημαντικότερο είναι πως ενώ το τμήμα Display έχει πάρει την άδεια, η Samsung Electronics, η μητρική της εταιρεία δηλαδή, δεν έχει λάβει ακόμα το απαραίτητο licensing για εμπορικές συναλλαγές. Πέραν της Samsung, οι LG Display και SK Hynix έχουν ήδη υποβάλει αίτηση αδειοδότησης, όπως και η ίδια η Qualcomm. Μέχρι να προχωρήσουν βέβαια, η Huawei προμηθεύεται οθόνες από την κινεζική BOE.
Παρασκευή, 05/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Μία ευρεσιτεχνία της Apple ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τη συζήτηση γύρω από την ενδεχόμενη αντικατάσταση του Lightning connector.
Πέμπτη, 04/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
To Realme GT εκτός από ένα 5G smartphone, είναι μία ναυαρχίδα εξοπλισμένη με τον Qualcomm Snapdragon 888.
Πέμπτη, 04/03/2021 · Αλέξανδρος Παππάς
H realme βραβεύτηκε από τον κορυφαίο, διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό «Προϊόν της Χρονιάς» για το μοντέλο της, realme 7 Pro.
Τετάρτη, 03/03/2021 · Αλέξανδρος Παππάς
Το iPhone 13 θα έρθει με μια επιλογή αποθήκευσης 1TB, χώρος διπλάσιος από την τρέχουσα μέγιστη χωρητικότητα του iPhone 12 Pro, το οποίο διατίθεται σε χωρητικότητα 128 GB, 256 GB και 512 GB.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ