Οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο Linux – Ξεπέρασε σε δημοφιλία το macOS

Linux macOS, Οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο Linux – Ξεπέρασε σε δημοφιλία το macOS

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας προγραμματιστών Stack Overflow 2022, που αναφέρει ότι το λογισμικό Linux είναι πλέον πιο δημοφιλές από το macOS της Apple, καθώς οι προγραμματιστές στρέφονται σε άλλα συστήματα.

Οι χρήστες των Linux αντιπροσωπεύουν το 40% τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση, οι οποίες αναγνωρίζονται ως μερικά από τα πιο προσαρμόσιμα λειτουργικά συστήματα για προγραμματιστές. Το μερίδιο 40% είναι αυξημένο από περίπου ένα τέταρτο σε καθένα από τα προηγούμενα πέντε χρόνια, γεγονός που δείχνει μια σημαντική στροφή προς το Linux που μπορεί να συνεχιστεί το 2023.

Ωστόσο, τα στοιχεία του macOS συνεχίζουν να είναι ισχυρά σε έναν τομέα της αγοράς που γίνεται ολοένα και πιο ακριβός, αντιπροσωπεύοντας το 31% των προσωπικών χρηστών και το 33% των επαγγελματιών χρηστών. Ίσως λιγότερο συγκλονιστική είναι η δημοτικότητα των Windows, τα οποία τα βλέπουν να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση ως το πιο χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα, με σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) των προσωπικών χρηστών να προτιμούν το λειτουργικό σύστημα και σχεδόν το μισό (49%) των επαγγελματιών χρηστών να επιλέγουν προϊόν της Microsoft.

Το έτος 2022 ήταν επίσης το έτος αυξανόμενης δημοτικότητας για τα Windows 11, σύμφωνα με το μηνιαίο Statcounter στοιχεία, τα οποία δείχνουν μια σταθερή αύξηση από λιγότερο από 3% μερίδιο αγοράς τον Ιανουάριο του 2022 σε ποσοστό υιοθέτησης άνω του 16% τον Νοέμβριο του 2022. Τα Windows 10 παραμένουν η πιο δημοφιλής έκδοση του λειτουργικού συστήματος μέχρι σήμερα, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό 70% του λειτουργικού συστήματος διανομές.

Επιπλέον, το Statcounter αναφέρει ότι τα Windows αντιπροσωπεύουν το 75% όλων των χρηστών υπολογιστών παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιστών. Το macOS καταλαμβάνει μόλις το 16% της αγοράς, ενώ το Linux αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 3%, υποδηλώνοντας περαιτέρω ότι αυτό είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για προγραμματιστές και προγραμματιστές.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

E ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Θα καταλήξω Τζάνειο με εσάς που έμπλεξα! Είστε εσείς σοβαροί developers τώρα χωρίς Μ1 ΠΡΟ Κ ΜΑCBOOK AIR K MAC PRO? Πως εμφανίζεστε στην πιάτσα? Με λινουξ? Πείτε μου ότι έχετε κ PC με βρωμοπαράθυρα!! χχχχφτοοουυυυ σας!!

Chris_BMW

Ηγέτη ηρέμησε ! Θα πάθεις τίποτα .
Σε σύγχυσε τόσο πολύ η επικεφαλίδα και σε θόλωσε τόσο πολύ (και δικαιολογημένα ) και έσπευσες να σχολιάσεις

Ηρέμησε 3% και καλά ψαγμένοι χρησιμοποιούν λινουξ!!
Η υπόλοιποι (πλεμπα) που έχουν ένα κουμπιουτερακι τύπου πύργο και κάνα λαπτοπακι έχουν παράθυρα γιατί αυτό είναι φθηνό και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ένα ολόκληρο 16(!) % χρησιμοποιούν mac 🖥️

Last edited 1 year πριν by Chris_BMW

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Internet Microsoft Samsung Windows

To Samsung Internet έρχεται στα Windows

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Samsung Internet είναι πλέον διαθέσιμο ως αυτόνομη εφαρμογή Windows από το Microsoft Store.

Smartphones Microsoft Windows

Windows Phone: Ο CEO της Microsoft παραδέχτηκε πως ήταν λάθος που εγκαταλείφθηκε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, μετανιώνει που δεν έκανε το Windows Phone πραγματικότητα.

Gear Windows

Διορθώστε τα πιο συχνά προβλήματα εκτυπωτών στα Windows – Εύκολα βήματα

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άπαντες είναι να χρειάζονται ένα εκτυπωμένο έγγραφο και εκείνη την στιγμή ο εκτυπωτής να αντιμετωπίζει πρόβλημα.