Οι ταχύτητες σύνδεσης στα mobile δίκτυα αυξάνονται λόγω 5G

5G, Οι ταχύτητες σύνδεσης στα mobile δίκτυα αυξάνονται λόγω 5G

5G, Οι ταχύτητες σύνδεσης στα mobile δίκτυα αυξάνονται λόγω 5G

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι το 5G δρα καταλυτικά στην αύξηση της ταχύτητας των mobile δικτύων σε παγκόσμια κλίμακα. Σχετική έρευνα που έγινε από την εταιρεία OpenSignal δείχνει αυξητικές τάσεις στις ταχύτητες.

Το 5G ξεκίνησε να προσφέρεται στο κοινό από το 2019, αλλά σταδιακά γίνεται η χρήση του από μεγαλύτερο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, έτσι ώστε να έχουν έρθει μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, με σημαντικά μικρότερες καθυστερήσεις στη σύνδεση δεδομένων από μία κινητή συσκευή.

Πρωταθλητής στις ταχύτητες του 5G είναι η Νότια Κορέα, με τη μέση ταχύτητα σύνδεσης πριν από το 5G να είναι εκεί στα 52.4 Mbps, ενώ μετά την έλευση του 5G εκεί η μέση ταχύτητα σύνδεσης διαμορφώνεται στα 129.7 Mbps. Οι ταχύτητες αυτές μπορεί να φαίνονται εξωπραγματικές για την δική μας πραγματικότητα, αλλά είναι ενδεικτικές της ανοδικής πορείας που φέρνει μαζί του το 5G.

Αντίστοιχες αυξήσεις μέσης ταχύτητας έχουν δει οι χρήστες στον Καναδά, καθώς και στη Μεγάλη Βρετανία. Οι συντελεστές της έρευνας τονίζουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν με τη χρήση του βασικού προτύπου του 5G, κάτι που αναμένεται να αλλάξει προς το καλύτερο με τη χρήση άλλων προτύπων που μπορούν να προσφέρουν ακόμα υψηλότερες ταχύτητες.

Και εμείς ακόμα στην Ελλάδα ακούμε κάτι ανεκδιήγητους τύπους που μιλούν για το 5G και άλλες παγκόσμιες συνωμοσίες…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γεώργιος Πριντεζης

Τα αρνητικά σχόλια ειναι το αντίθετο των θετικών

Last edited 2 years πριν by Γεώργιος Πριντεζης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.