Όμιλος Qualco: Eυε(λι)ξία και Καινοτομία με τη… σφραγίδα του Great Place to Work®

Όμιλος Qualco, Όμιλος Qualco: Eυε(λι)ξία και Καινοτομία με τη… σφραγίδα του Great Place to Work®

Σε μια εποχή που οι απαιτήσεις στον εργασιακό τομέα ολοένα και αυξάνονται, είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε εταιρείες και οργανισμούς που διακρίνονται για τις συνθήκες εργασίας τους, σέβονται τους υπαλλήλους και δημιουργούν ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον για εκείνους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα οργανισμού είναι και ο όμιλος Qualco, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο του Fintech για πάνω από 20 χρόνια, προσφέροντας ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κλάδου, μέσα από έναν συνδυασμό τεχνολογίας, data analytics αλλά κυρίως βέλτιστων πρακτικών και υπηρεσιών. Και φέτος βρίσκεται στη λίστα των καλύτερων περιβαλλόντων εργασίας με την πιστοποίηση Great Place to Work ™ από την Great Place to Work® Hellas· μια πιστοποίηση που ήρθε από τους ίδιους τους ανθρώπους του οργανισμού, και συγκεκριμένα από περισσότερους από 800 εργαζομένους, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με τη συνολική εμπειρία τους στην εργασιακή κοινότητά του.

«Οι άνθρωποί μας είναι η κινητήριος δύναμη του οργανισμού μας όλα αυτά τα χρόνια. Για τον λόγο αυτό, διεξάγουμε μία σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης. Για εμάς, η πιστοποίηση Great Place to Work® πέρα από μια αναγνώριση, σημαίνει «εμπιστοσύνη» από τους ανθρώπους μας. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτό.», δήλωσε χαρακτηριστικά η Βασιλική Ζαχαράκη, Culture, Employee Experience & Wellbeing Manager του ομίλου.

Από τη μία, οι ρυθμοί εργασίας είναι εξαιρετικά γρήγοροι, με τη δημιουργικότητα να δίνει τον τόνο, ως όχημα διαφοροποίησης και καινοτομίας. Από την άλλη, η έννοια του work-life balance είναι απαραίτητο συστατικό, καθώς δημιουργεί έφορο έδαφος για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών. Πώς αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν;

Η πιστοποίηση Great Place to Work® επισφραγίζει τη μακροχρόνια προσπάθεια του ομίλου Qualco, αναφορικά με τον σχεδιασμό μιας ολιστικής προσέγγισης με επίκεντρο το wellbeing των ανθρώπων του, που βασίζεται στους πυλώνες που ορίζουν την ευζωία: Σωματική υγεία και ασφάλεια, ψυχική και συναισθηματική Υγεία, επαγγελματική εξέλιξη και οικονομική ευημερία των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους.

Όμιλος Qualco, Όμιλος Qualco: Eυε(λι)ξία και Καινοτομία με τη… σφραγίδα του Great Place to Work®

8+1 πρακτικές για τους εργαζομένους του Fintech οργανισμού

#1 Ο εργασιακός χώρος ως πηγή έμπνευσης και καινοτομίας

Οι καλές εργασιακές συνθήκες ξεκινούν πρώτα από όλα από τον εργασιακό χώρο. Αυτός αποτελεί για τον όμιλο Qualco έναν συνεργατικό και κοινωνικό κόμβο, οπτικά ελκυστικό, που προσφέρει χώρους που προάγουν την «ήσυχη εργασία», αλλά και διατίθενται για ένα ευχάριστο διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εξάλλου, είναι γνωστό πως χωρίς συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, δεν μπορεί να υπάρξει καινοτομία.

#2 Wellbeing και τεχνολογία

Ο υγιεινός τρόπος ζωής και οι στιγμές χαλάρωσης των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον εργασιακό χώρο είναι σημαντικά στοιχεία, καθώς εκεί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους. Πώς διασφαλίζεται αυτό στην περίπτωση του οργανισμού; Η απάντηση δεν είναι μονομερής, αλλά αφορά σε μια σειρά από in-house υποδομές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τον όμιλο με στόχο να προάγουν το wellbeing και την ψυχική και πνευματική ευεξία σε μια ιδιαίτερη απαιτητική καθημερινότητα.

Για παράδειγμα, ο όμιλος Qualco παρέχει ένα πλήρως εξοπλισμένο υπερσύγχρονο χώρο γυμναστηρίου, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους του για εκτόνωση και αποσυμπίεση από την καθημερινότητα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε μια σειρά προγραμμάτων υπό την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών. Ακόμα και όσοι εργάζονται από το σπίτι μπορούν να γυμναστούν μέσω … phygital προγραμμάτων!

Όπως αναφέρει και η Όλγα Σταμαθιουδάκη, Corporate Affairs and Sustainability Director του οργανισμού: «Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για τους ανθρώπους μας; Δεν υπάρχει ταβάνι…! Ένας χώρος θεραπευτικού massage, ένα κομμωτήριο και ένα εστιατόριο με healthy μενού θα συμπληρώσουν τις wellbeing επιλογές μας το επόμενο διάστημα, συνδέοντας όλα τα κομμάτια του παζλ της επαγγελματικής ευζωίας, προωθώντας την υιοθέτηση ολιστικά υγιεινών συνηθειών. Κι αυτό, καθώς για να γράψεις κώδικα, χρειάζεσαι στιγμές αποσυμφόρησης, μέχρι και… ολικό reset!»

#3 Υγεία πρώτα από όλα

Η υγεία των εργαζομένων είναι στην κορυφή της agenda του ομίλου Qualco. Για τον σκοπό αυτό, διατηρεί ένα σύγχρονο ιατρείο στις εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα, μια ομάδα επαγγελματιών υγείας φροντίζει για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, την πρόληψη κατά του COVID-19, την εφαρμογή ετήσιου προγράμματος επισκέψεων, δωρεάν εξετάσεων και webinars για θέματα υγείας που αφορούν τους εργαζόμενους του. Ενδεικτικά αναφέρονται σεμινάρια πρώτων βοηθειών, συνεδρίες διακοπής καπνίσματος, κ.ά.

#4 Ψυχική ισορροπία σε ένα υψηλά τεχνολογικά εξελιγμένο οικοσύστημα

Πώς θα μπορούσε ένας οργανισμός να μιλάει για ευζωία χωρίς να έχει πρώτα φροντίσει τη συναισθηματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων του; Ήδη από την αρχή της πανδημίας, ο όμιλος Qualco παρέχει πρόσβαση σε 24ωρη διαδικτυακή πλατφόρμα για την ψυχολογική υποστήριξη των εργαζόμενων του, αλλά και των οικογενειών τους από εξειδικευμένους επαγγελματίες, ανώνυμα και χωρίς κόστος. Παράλληλα, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από μία σειρά webinars, που καλύπτουν θέματα γύρω από το work-life balance, διαχείρισης χρόνου, άγχους, κ.α., ενώ μία in-house ψυχολόγος έχει ενταχθεί στο δυναμικό, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες στους ανθρώπους του ομίλου για την επίλυση ζητημάτων που τους απασχολούν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

#5 Οδηγός… επαγγελματικής ευεξίας

Πιστεύοντας στην αξία της έμπνευσης και της παρακίνησης, ο όμιλος Qualco δημιούργησε τα δικά της “WellPlayed” podcasts. Μια σειρά επεισοδίων με έγκριτους καλεσμένους από τον χώρο του wellbeing, που όπως αξίζει να σημειωθεί, ο κόσμος αγκάλιασε με μεγάλο ενθουσιασμό, επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που όλοι αντιλαμβανόμαστε την εργασία σε συνάρτηση με την προσωπική μας ευζωία.

#6 Γυναίκεια ενδυνάμωση, διαφορετικότητα και συμπερίληψη στον κλάδο της Τεχνολογίας

Για τον όμιλο Qualco, οι γυναίκες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για τον λόγο αυτό, προάγει τη διαφορετικότητα και την ισότητα, εξαλείφοντας κάθε έμφυλο διαχωρισμό στην πράξη. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, με τις γυναίκες να αποτελούν σχεδόν το 50% των εργαζομένων του οργανισμού, καταλαμβάνοντας το 67% των managerial θέσεων. Επιπρόσθετα, η μισθολογική ισότητα, οι ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, η ισότιμη αξιολόγηση αλλά και η επιβράβευση της απόδοσης είναι εκ των ων ουκ άνευ. Σε αυτό το πλαίσιοο όμιλος αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη γυναικεία ενδυνάμωση και την ενθάρρυνση της απασχόλησής τους στον κλάδο της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής και των Data Analytics, με χαρακτηριστικές τις συνέργειες της με οργανισμούς όπως είναι οι Women on Top και Lean In Network Greece (Athens).

Όμιλος Qualco, Όμιλος Qualco: Eυε(λι)ξία και Καινοτομία με τη… σφραγίδα του Great Place to Work®

#7 Επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη

Πώς θα μπορούσε ο όμιλος Qualco να θεωρείται αναπτυσσόμενος οργανισμός τεχνολογίας, χωρίς να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη των ανθρώπων του; Μέσα από ένα δομημένο ετήσιο πλάνο εκπαιδεύσεων και με προσωπικά πλάνα ανάπτυξης, υποστηριζόμενα από coaching sessions, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζόμενους του να δημιουργήσουν τη δική τους επαγγελματική πορεία και ανάπτυξη, που θα τους οδηγήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

#8 Επανασχεδιάζοντας την ευελιξία

Η ευελιξία ως βασική απαίτηση της σύγχρονης εποχής σε ένα περιβάλλον το οποίο αλλάζει συνεχώς, δε θα μπορούσε να λείπει από την πρωτοποριακή κουλτούρα του ομίλου Qualco. Οι τεχνολογίες αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και η δυναμική μιας νοοτροπίας, η οποία είναι ευέλικτη και αγκαλιάζει την αλλαγή ή γίνεται η ίδια πόλος αλλαγής, είναι βασικό asset κάθε σύγχρονης εταιρείας.
Ο όμιλος Qualco φροντίζει για την παροχή μιας συνολικής, θετικής και ευχάριστης εμπειρίας στους εργαζoμένους του, με στόχο να προσμένουν με χαρά την πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας! Το πρόγραμμα που εφαρμόζει εστιάζει στην εξασφάλιση αυτονομίας και ευελιξίας για τους ανθρώπους του, μέσα από πολιτικές και προγράμματα που αποδεικνύουν στην πράξη πως λαμβάνει υπόψη και σέβεται τις διαφορετικές ανάγκες κάθε εργαζομένου. Ευέλικτα ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης, υβριδικό μοντέλο εργασίας, πλήρης απασχόλησης από το σπίτι ή από άλλη τοποθεσία είναι κομμάτι της καθημερινότητας του οργανισμού πλέον, με τον κάθε εργαζόμενο να διαμορφώνει το δικό του εργασιακό μοντέλο ανάλογα με τις ανάγκες του.

#9 Οικονομική ευημερία

Last but not least, η οικονομική ευημερία των ανθρώπων έχει τον πρώτο λόγο. Με ανταγωνιστικά πακέτα αμοιβών, ασφαλιστική κάλυψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, παροχή σύγχρονου, κατάλληλου εξοπλισμού σύμφωνα με τον ρόλο τους, αμοιβή παραγωγικότητας (bonus) ανάλογα με την κερδοφορία του οργανισμού και την απόδοσή τους, ο όμιλος Qualco επιστρέφει στους ανθρώπους του μέρος της αξίας που δημιουργούν με την εργασία τους.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.