Πέθανε σε φυλακή της Ισπανίας ο θρύλος των AntiVirus, John McAfee

, Πέθανε σε φυλακή της Ισπανίας ο θρύλος των AntiVirus, John McAfee

O John McAfee, το όνομα του οποίου υπάρχει σε ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα AntiVirus, πέθανε φυλακισμένος στην Ισπανία. Ο John McAfee περίμενε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στις ΗΠΑ, παραμένοντας στις ισπανικές φυλακές.

Η ζωή του John McAfee τελείωσε στα 75 της χρόνια, αλλά έχει αρκετό υλικό για να γεμίσει σελίδες βιβλίων, καθώς ο ίδιος ήταν εκκεντρικός, μία ιδιαίτερη περσόνα του κόσμου της τεχνολογίας και ένας από τους πρωτοπόρους στο θέμα της δημιουργίας λογισμικού προστασίας από ιούς και άλλες online απειλές.

Οι πληροφορίες θέλουν τον θάνατο του John McAfee να οφείλεται σε αυτοκτονία, καθώς πολλές είναι οι πηγές που αναφέρουν ότι βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του στη φυλακή της Βαρκελώνης όπου βρισκόταν εν αναμονή της έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Το κατηγορητήριο για τον John McAfee περιελάμβανε στοιχεία για εκτεταμένη φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ, με τη σύλληψή του να συμβαίνει το 2020 στην Ισπανία. Ένα άλλο στοιχείο για το οποίο κατηγορήθηκε ο McAfee ήταν για προσπάθεια χειραγώγησης του κοινού μέσω Twitter για τα κρυπτονομίσματα, χωρίς να κάνει σαφές ότι λειτουργεί διαφημιστικά και έχει λάβει σχετική αμοιβή.

Την εταιρεία McAfee, ο ιδρυτής της την είχε πουλήσει το 2011, με την Intel να αναλαμβάνει την επαναπροώθηση του σχετικού λογισμικού στην αγορά από το 2014 και έπειτα. O John McAfee είχε θέσει υποψηφιότητα και για το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ τόσο το 2016 όσο και το 2020, προφανώς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία…

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Business AI

To Figure 01 της OpenAI είναι πολύ πιο προηγμένο από το Optimus της Tesla

O Elon Musk έχει έναν επιπλέον λόγο να μισεί την OpenΑΙ, αφού το δικό της ρομπότ φαίνεται πολύ καλύτερο από το δικό του.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.