Ο ιδρυτής του McAfee παραδέχεται ότι παραβίασαν τον λογαριασμό του στο Twitter

McAfee Twitter, Ο ιδρυτής του McAfee παραδέχεται ότι παραβίασαν τον λογαριασμό του στο Twitter

Ο John McAfee, ιδρυτής των γνωστών προγραμμάτων antivirus McAfee δήλωσε ότι ο λογαριασμός του στο Twitter παραβιάστηκε κι ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο όσον αφορά στην ασφάλεια του Twitter.

Μπορεί ο John McAfee να είναι ειδικός ασφαλείας, αλλά οι χάκερς απέδειξαν ότι κανείς δεν είναι άτρωτος.
Την Τετάρτη ο John McAfee δήλωσε στο Twitter: “Επείγον: Ο λογαριασμός μου παραβιάστηκε. Το Twitter έχει ειδοποιηθεί. Το tweet ‘νόμισμα της ημέρας’ δεν ήταν από εμένα. Όπως όλοι ξέρετε, δεν κάνω το νόμισμα της ημέρας πια!!!”.

Σε διαφορετική του ανάρτηση ανέφερε: “Παρόλο που είμαι ειδικός ασφαλείας, δεν έχω κανέναν έλεγχο στην ασφάλεια του Twitter. Έχω άτομα που με μισούν. Είμαι στόχος. Οι άνθρωποι φτιάχνουν ψεύτικους λογαριασμούς, ψεύτικα screenshots, ψευδείς ισχυρισμούς. Είμαι στόχος για χάκερς που έχασαν χρήματα και με κατηγορούν. Παρακαλώ αναλάβετε τις ευθύνες σας. Μόνο ενήλικες παρακαλώ”.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι τα κρυπτονομίσματα που πρότειναν οι χάκερς που παραβίασαν τον λογαριασμό του, είδαν την αξία του να ανεβαίνουν καθώς τα Bot που έχουν σχεδιαστεί να ακολουθούν τις προτάσεις του John McAfee και να κάνουν trading πήραν φωτιά.

Ο ίδιος ο McAfee ανέφερε στο BBC ότι ήξερε ότι το τηλέφωνό του είχε υποκλαπεί όταν έλαβε μια ειδοποίηση: “Δεν έχει εγκατασταθεί κάρτα SIM MM #2.”

Ο McAfee προηγουμένως πρότεινε ένα κρυπτονόμισμα την ημέρα, το οποίο συνήθως έδειχνε αύξηση μετά την πρότασή του. Η υποκλοπή επήλθε λίγο μετά την ανακοίνωσή του ότι πλέον θα προτείνει ένα νόμισμα την εβδομάδα.

Όπως και να έχει, πολλοί χρήστες έσπευσαν να διακωμωδήσουν την κατάσταση, αναφέροντας ότι ο McAfee δεν είναι το πιο αξιόπιστο άτομο στο ίντερνετ κι ότι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη δήλωσή του τον περασμένο Απρίλιο να κατασκευάσει ένα άτρωτο στο χακάρισμα smartphone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.