Ποιος είναι ο πληθυσμός των Apple χρηστών σε όλο τον κόσμο;

Apple, Ποιος είναι ο πληθυσμός των Apple χρηστών σε όλο τον κόσμο;

Apple, Ποιος είναι ο πληθυσμός των Apple χρηστών σε όλο τον κόσμο;

Από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple προκύπτει ότι δεν είναι καθόλου μικρός ο πληθυσμός των Apple users. Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχουν 1.8 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές της Apple στον κόσμο.

Η Apple μέσα στο 2021 είχε μία πολύ καλή χρονιά βάσει των οικονομικών της μεγεθών, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οποίων ο CEO της Apple, Tim Cook, έδωσε τον αριθμό των ενεργών συσκευών της Apple σε παγκόσμια κλίμακα. Εκεί αναφέρθηκε ο αριθμός των 1.8 δισεκατομμυρίων ενεργών συσκευών με σήμα το μήλο, ενώ έναν χρόνο πριν ο αριθμός αυτός ήταν 1.65 δισεκατομμύρια συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple ορίζει ως ενεργή μία συσκευή, η οποία έχει χρησιμοποιήσει μία υπηρεσία της Apple μέσα στις τελευταίες 90 ημέρες. Εάν θέλουμε να το δούμε συγκριτικά, στο οικοσύστημα των Android συσκευών υπάρχουν 3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές, ενώ για τα Windows (εδώ υπολογίζουμε μαζί τα 10 και τα 11) υπάρχουν 1.4 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές.

Το στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε από όλο αυτό είναι ότι το πλήθος των κατόχων προϊόντων της Apple ολοένα και αυξάνεται.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Arthur Dent

Το άρθρο μιλάει για συσκευές ενώ η επικεφαλίδα μιλάει για χρήστες. Ποιο από τα δύο είναι το σωστό;

Aλεξ

αν εχεις ενα παλιο iphone δεν το χρησιμοποιεις και εχεις apple id η εταιρια σε θεωρει ενεργο χρηστη ?

Chris_BMW

Αν δεν το χρησιμοποιείς καθόλου όχι .
Αν το χρησιμοποιείς περιστασιακά και χρησιμοποιείς κάποια από τις υπηρεσίες της ναι σε θεωρεί .
Εδώ είναι όμως το κόλπο . Εγώ πχ έχω ένα I phone 6s . Το χρησιμοποιώ μόνο στη γυμναστική χρησιμοποιώντας όμως το Apple Music.
Ε αυτό το θεωρεί ενεργή συσκευή .

Νομίζω πως οι μισοί και πλέον που ειναι χωμένοι καλά στο οικοσύστημα έχουν και δεύτερο παλαιότερη η φθηνότερο I phone για τέτοιες δουλειές όποτε θεωρώ τον πραγματικό «πολυθεϊσμό» ενεργών χρηστών κάπου στο 1 δις

Gus

Η σύγκριση Apple με Android είναι άτοπη. Η Apple είναι κατασκευάστρια εταιρεία ενώ το Android (και τα Windows) είναι λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν διάφοροι κατασκευαστές.

For the record για τους μη γνώστες αναγνώστες.

Chris_BMW

Απλά τυγχάνει η Apple να έχει και δικό της μονοπωλιακό λειτουργικό δηλαδή αντί να γράφεις I phone iOS γράφεις τηλέφωνα Apple και είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα .

For you τον γνωστη

Δημητρης

Οσο και να μην τη συμπαθώ έχει κατακτησει το 25% του μεριδιου αγορας με συσκευες που της δινουν μεγαλυτερα περιθωρια κερδους απο τα κινητα των εταιριων που χρησιμοποιουν android.
Ας γινει λοιπον το προτυπο αλλων εταιριων για το πως οχι μονο μπορει να κατανοει/ ικανοποιει τους ηδη υπαρχοντες χρηστες της αλλα και πως τους αυξανει

Old school programmer

Ήμουν έτοιμος να δοκιμάσω apple συσκευή, συγκεκριμένα ένα m1 MacBook air. Μετά είδα ανάρτηση του derek banas ότι του κάηκε ο σκληρός που είναι πάνω στη μητρική κολλημένος και δεν φτιάχνεται ή πρέπει να αλλάξεις ολόκληρη μητρική που αν είσαι εκτός εγγύησης καλύτερα να το πεταξεις. Όποτε τελικά μου έφυγε η όρεξη.
Πρέπει να βλέπουμε πέρα από το περιτύλιγμα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.