Πουλήθηκε το πρώτο SMS στην ιστορία έναντι 107.000 ευρώ

, Πουλήθηκε το πρώτο SMS στην ιστορία έναντι 107.000 ευρώ

Το πρώτο SMS στην ιστορία, το οποίο στάλθηκε από τη βρετανική Vodafone στις 3 Δεκεμβρίου 1992, πωλήθηκε σε δημοπρασία, με τη μορφή NFT, δηλαδή τη «μη ανταλλάξιμη ψηφιακή μάρκα» που έχει φέρει αναστάτωση στην αγορά έργων τέχνης παγκοσμίως έναντι 107.000 ευρώ -132.680 ευρώ μαζί με την προμήθεια.

Το SMS είχε λάβει εκείνη την εποχή ο Ρίτσαρντ Τζέρβις, ένας συνεργάτης της Vodafone, και αποτελείται από 15 χαρακτήρες που συνθέτουν μια ευχή, “Καλά Χριστούγεννα”. Το μήνυμα πωλήθηκε σε δημοπρασία από τον Οίκο Aguttes στη Γαλλία.

Ο αγοραστής, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, είναι Καναδός και εργάζεται στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Πλέον είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης ενός ψηφιακού και μοναδικού αντιγράφου του αυθεντικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας με το οποίο μεταδόθηκε το πρώτο SMS στον κόσμο.

Η Vodafone ανακοίνωσε ότι τα έσοδα θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Τα NFT, τα οποία ήταν άγνωστα μέχρι και πριν από έναν χρόνο, βασίζονται στην τεχνολογία blockchain, είναι μοναδικά και δεν μπορούν να ανταλλαγούν με άλλα αντίστοιχα, γι’ αυτό άλλωστε ονομάζονται και «μη ανταλλάξιμα» (non-fungible).

Μέσα σε λίγους μήνες κατέκτησαν τους οίκους δημοπρασιών όπου έργα πωλούνται για εξωφρενικές τιμές. Το ρεκόρ κατέχει μέχρι τώρα ένα ψηφιακό έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Beeple, που πουλήθηκε έναντι 69,3 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Διογένης

Δεν πάμε καλά…

Δημητρης

Κάτσε. Αυτός που το αγόρασε κάθετε στην πολυθρόνα του, έχοντας πληρώσει 130.000€ και βλέπει ένα μήνυμα που λέει “Καλά Χριστούγεννα” και χαίρεται?
Ποιος είναι αυτός να του στείλω και εγώ ευχές?
Δεν έχει τι να κάνει ο πλούσιος τα χρήματά του και άλλοι πεινούν…Καλά τα είπε ο Γιασικέβιτσιους όταν τον ρώτησαν αν νιώθει πίεση….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.