Πόσα χρήματα γλυτώνει η Google από την τηλεργασία;

Πόσα χρήματα γλυτώνει η Google από την τηλεργασία;

Το εξωφρενικό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων εξοικονομεί η Google σε ετήσια βάση από την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας. Από τον Απρίλιο του 2020, η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της Google εργάζεται από το σπίτι.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google κατάφερε να εξοικονομήσει το ποσό των 371 εκατομμυρίων δολαρίων, απλώς και μόνο επειδή έπαψαν τα ταξίδια των υπαλλήλων της. Οι υπολογισμοί εξοικονόμησης χρημάτων για την Google δείχνουν ότι η τηλεργασία δεν είναι κάτι που θα τελειώσει με το πέρας της πανδημίας του Covid-19.

Τα μειωμένα έξοδα για την διαφημιστική προώθηση και τις εκδηλώσεις οδήγησαν σε εξοικονόμηση 1.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Google από τις καμπάνιες που ακύρωσε και άλλες ενέργειες. Για το μέλλον η Google επιτρέπει στους υπαλλήλους της να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Μετά την επιστροφή στο γραφείο, οι υπάλληλοι της Google θα μπορούν να εργάζονται εκεί για τρεις ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες από το σπίτι, εάν το επιθυμούν.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Φίλοι στη Google μου έχουν πει πως από Σεπτέμβριο θα περάσουν σε καθεστώς εθελοντικής παρουσίας στο γραφείο και πως η εταιρεία ερευνά την παρουσία προσωπικού κατά ένα ποσοστό μόνο στο γραφείο. Επί του παρόντος όποιος θέλει να παραμένει στο γραφείο του φορά μάσκα σε όλους τους χώρους.

Ολοι συμφωνούν πως η ποιότητα ζωής τους έχει βελτιωθεί. Η εταιρεία κάνει δραστηριότητες (εκτός δουλειάς) μέσω meets να κρατά την ομάδα σε επαφή. Το ίδιο ισχύει και για το Facebook σε αυτή τη φάση αλλά είναι λιγότερο ευέλικτοι για ένα τέτοιο καθεστώς.

Έχει παρατηρηθεί πως οι manager της κάθε ομάδας δουλεύουν πολύ περισσότερο και είναι φυσικά πολύ δύσκολο να συντονίζεις τα πάντα remotely

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Tim Cook Apple

H Apple θέλει να τα βάλει με όσους κάνουν διαρροές

Ο Tim Cook απέστειλε email στους εργαζόμενους της Apple, προειδοποιώντας όσους κάνουν διαρροές για τα προϊόντα της.

Business

Beyond 4.0: Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας για Α.Ι. έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το κύριο θέμα της τεχνολογικής πλατφόρμας του BEYOND 4.0 θα είναι το “THE FUTURE of AI” με παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλά τραπέζια και δικτύωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.