Πόσα χρήματα γλυτώνει η Google από την τηλεργασία;

, Πόσα χρήματα γλυτώνει η Google από την τηλεργασία;

Το εξωφρενικό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων εξοικονομεί η Google σε ετήσια βάση από την εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας. Από τον Απρίλιο του 2020, η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της Google εργάζεται από το σπίτι.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google κατάφερε να εξοικονομήσει το ποσό των 371 εκατομμυρίων δολαρίων, απλώς και μόνο επειδή έπαψαν τα ταξίδια των υπαλλήλων της. Οι υπολογισμοί εξοικονόμησης χρημάτων για την Google δείχνουν ότι η τηλεργασία δεν είναι κάτι που θα τελειώσει με το πέρας της πανδημίας του Covid-19.

Τα μειωμένα έξοδα για την διαφημιστική προώθηση και τις εκδηλώσεις οδήγησαν σε εξοικονόμηση 1.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Google από τις καμπάνιες που ακύρωσε και άλλες ενέργειες. Για το μέλλον η Google επιτρέπει στους υπαλλήλους της να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Μετά την επιστροφή στο γραφείο, οι υπάλληλοι της Google θα μπορούν να εργάζονται εκεί για τρεις ημέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες από το σπίτι, εάν το επιθυμούν.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Φίλοι στη Google μου έχουν πει πως από Σεπτέμβριο θα περάσουν σε καθεστώς εθελοντικής παρουσίας στο γραφείο και πως η εταιρεία ερευνά την παρουσία προσωπικού κατά ένα ποσοστό μόνο στο γραφείο. Επί του παρόντος όποιος θέλει να παραμένει στο γραφείο του φορά μάσκα σε όλους τους χώρους.

Ολοι συμφωνούν πως η ποιότητα ζωής τους έχει βελτιωθεί. Η εταιρεία κάνει δραστηριότητες (εκτός δουλειάς) μέσω meets να κρατά την ομάδα σε επαφή. Το ίδιο ισχύει και για το Facebook σε αυτή τη φάση αλλά είναι λιγότερο ευέλικτοι για ένα τέτοιο καθεστώς.

Έχει παρατηρηθεί πως οι manager της κάθε ομάδας δουλεύουν πολύ περισσότερο και είναι φυσικά πολύ δύσκολο να συντονίζεις τα πάντα remotely

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Προωθητικό υλικό αποκαλύπτει “AI-mazing” κάμερα και επτά χρόνια ενημερώσεων

Προωθητικές εικόνες του Google Pixel 8a έκαναν την εμφάνισή τους και μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή.

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.