Έρχεται ψηφιακό διαβατήριο υγείας για τις αεροπορικές πτήσεις λόγω COVID-19;

COVID-19, Έρχεται ψηφιακό διαβατήριο υγείας για τις αεροπορικές πτήσεις λόγω COVID-19;

Μπορεί τα εμβόλια κατά του COVID-19 να έχουν ξεκινήσει, όμως πριν αποτελέσει παρελθόν και μπούμε ξανά σε κανονικούς ρυθμούς πρέπει να μπουν νέοι κανόνες, με έναν από αυτούς να είναι το ψηφιακό διαβατήριο υγείας. Ο λόγος για την ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος είναι να μπορούν να πραγματοποιηθούν εκ νέου οι αεροπορικές πτήσεις.

Κάθε επιβάτης πριν την επιβίβαση θα μπορεί να δείχνει το ψηφιακό του διαβατήριο υγείας, το οποίο θα πιστοποιεί είτε ότι έχει κάνει το εμβόλιο είτε ότι έχει βγει αρνητικός σε πρόσφατο τεστ. Έτσι, δε θα χρειάζεται να έχει έγγραφα πάνω του ή βιβλιάριο υγείας για να αποδείξει ότι δεν έχει προσβληθεί από COVID-19, παρά μόνο το smartphone του.

Η ανάπτυξη του ψηφιακού διαβατηρίου υγείας έχει ξεκινήσει ήδη στις ΗΠΑ από την VCI, ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος μηχανισμός για να λαμβάνουν οι άνθρωποι ένα κρυτογραφημένο αντίγραφο της κατάστασης ανοσοποίησης τους. Αυτό το έγγραφο θα αποθηκεύεται σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι στο smartphone των χρηστών.

Αν οι χρήστες δεν έχουν smartphone, θα λαμβάνουν έναν QR κωδικό τον οποίο θα μπορούν να εκτυπώσουν, όπου θα υπάρχουν οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό τους. Βέβαια, αυτό είναι μόλις ένα από τα συστήματα που αναπτύσσονται τους τελευταίους μήνες. Στην πρωτοβουλία VCI συμμετέχουν οι Microsoft, Oracle, Salesforce και Mayo Clinic Network, ενώ προς το παρόν ούτε η Apple ούτε η Google συμμετέχουν σε αυτή ή κάποια παρόμοια πρωτοβουλία.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Αυτό πρέπει να βασίζεται σε ιδέατου Κούλη μας

Jonathan

Και γι’αυτό ξεκίνησε πρώτα στην Αμερική 😝 λόγω του Κούλη .. 😝

Fotis

βεβαίως. Ασε που πάνε όλοι τώρα και εμβολιάζονται γυμνόστηθοι

Φώτιος

Αυτό που πάλι δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί πρέπει να πάρει κάποιος πιστοποίηση εμβολιασμού για να μπει σε αεροπλάνο; Μιλώντας με γνωστό μου αεροσυνοδό τα κρούσματα, που είχαν κολλήσει συνάδελφοι του είναι μηδενικά παρότι είχαν βρεθεί σε πτήσεις όπου υπήρχαν κρούσματα. Κατά δεύτερον όποιος έχει εμβολιαστεί δεν κινδυνεύει άρα αν υποθέσουμε ότι θέλουν να προστατεύσουν το προσωπικό τους τότε πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τέλος αν έχω κάποιο πρόβλημα υγείας που μου απαγορεύει να κάνω το εμβόλιο ή λόγω ηλικιακής ομάδας δεν θα μπορέσω να εμβολιαστώ δεν θα μπορώ να πετάξω; Τέτοια Πιστοποιητικά είναι τουλάχιστον γελοία σε βαθμό που κάνουν τους «περίεργους» να αρχίζουν τα σενάρια συνωμοσίας και έτσι να χάνεται ο σεβασμός προς τους θεσμούς και τους νόμους. Αν θέλουν Πιστοποιητικο ας ζητήσουν τεστ COVID 24-48ωρες πριν και όλα μέλι γάλα. Πάντα γνώμη μου….

Fotis

Ακριβώς όπως τα λες.. γι’αυτό και δεν έπεισε κανένα στην Ευρώπη πλήν του δικού μας φωστήρα που τη συνέλαβε

Δημήτρης

Δεν είναι απλά για να μπεί στο αεροπλάνο αλλά για να βγεί από αυτό. Το που θα προσγειωθεί είναι το θέμα. Είναι μέτρο που θα βοηθήσει στη διάσωση του τουρισμού παγκοσμίως αλλά και στην πατρίδα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.