Business

Προχωρά η εξαγορά των MGM Studios από την Amazon

H Amazon θα προβεί στην αγορά των θρυλικών κινηματογραφικών studios της MGM, σε ένα deal ύψους 6.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της εξαγοράς αυτής είναι ότι έτσι η Amazon αποκτά τους τίτλους των ταινιών του James Bond.

H υπηρεσία Amazon Prime με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσει πρόσβαση σε έναν διόλου ευκαταφρόνητο πλούτο κινηματογραφικών ταινιών, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι κινηματογραφικές ταινίες με ήρωα τον James Bond, αλλά και οι ταινίες Rocky. Η εξαγορά αυτή θα στοιχίσει στην Amazon 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα χρησιμεύσουν στο να χτυπήσει η πλατφόρμα του Amazon Prime, άλλες υπηρεσίες video streaming, όπως είναι το Netflix.

Εάν στο συνολικό deal συνυπολογίσει κανείς και το χρέος που έχουν τα MGM Studios, τότε συνολικά, η Amazon θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία της το αστρονομικό ποσό των 8.45 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι με αυτά τα χρήματα, η Amazon αποκτά τα πλήρη δικαιώματα για περισσότερους από 4.000 τίτλους ταινιών, πολλοί από τους οποίους είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία στον κινηματογράφο.

Αυτό το deal, σύμφωνα με τους αναλυτές, δείχνει τις τάσεις που επικρατούν στις πλατφόρμες streaming, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Warner Media και του Discovery.

Σχόλια

  • Εδω ακυρωσαν απ' οσο ξερω την παραγωγη του Lord Of The Rings. Τι μας πειτε πΧια....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.