Qualcomm: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 880 εκ. δολ. στη Ν. Κορέα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ν. Κορέας (FTC) έχει βάλει στο στόχαστρο την Qulcomm, η οποία ερευνάται για τη χρήση αθέμιτων πρακτικών ανταγωνισμού. Αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος κατασκευαστής chip μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 1 τρισ. Won.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 880 εκατομμύρια δολάρια. Η FTC ξεκίνησε την έρευνα κατά της Qualcomm πριν από 17 μήνες με κατηγορία τις μη ανταγωνιστικές αδειοδοτήσεις και η ετυμηγορία θα βγει στις 20 Ιουλίου.

Όπως φαίνεται η Qualcomm έκανε κατάχρηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και για τις αδειοδοτήσεις που χρέωσε σε Κορεάτες κατασκευαστές όπως Samsung και LG, σε μη θεμιτές τιμές.

“Qualcomm has been collecting royalty fees from mobile phone manufacturers based on certain fixed rates from the suggested price of a mobile device… Qualcomm should have sought royalty fees based on each chipset”
αναφέρει χαρακτηριστικά η FTC, λέγοντας ουσιαστικά ότι οι τιμές δεν βασίστηκαν σε κάθε chipset, αλλά στις προτεινόμενες τιμές κάθε mobile συσκευής.

Αν λοιπόν κριθεί ένοχη θα πληρώσει 879 εκατομμύρια δολάρια, επειδή υπερχρέωσε Κορεάτες κατασκευαστές. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι η Qualcomm ήρθε σε συμφωνία με τις κινεζικές αρχές για να πληρώσει πρόστιμο 1 δισ. δολ. για την ίδια υπόθεση ενώ ερευνάται και από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν.

qualcomm 880m dollars, Qualcomm: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 880 εκ. δολ. στη Ν. Κορέα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Αν κατάλαβα καλά δηλαδή πούλαγε τον 820 ανάλογα με την τιμή τηλεφώνου που τον χρησιμοποιούσε?
π.χ 25€ για το s7 και 19€ στο mi5?
Και έτσι να είναι δικό της soc είναι όσο θέλει το πουλάει και όποιος θέλει τι χρησιμοιποιεί η όλη κατάσταση μου θυμίζει μικρό παιδί που κλαίει γιατί θέλει πιο φθηνό γλυφειτζούρι,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».