O CEO της Qualcomm προβλέπει συμβιβασμό με την Apple

Λίγο πολύ είναι γνωστή σχεδόν σε όλους η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Apple και Qualcomm. Η πρώτη μήνυσε τη δεύτερη για τα ποσά που αρνείται να πληρώσει για την χρήση των πατεντών της.

Η Qualcomm έφτασε ακόμη και στο σημείο να ζητά την απαγόρευση πωλήσεων iPhones που χρησιμοποιούν τις πατέντες της. Η Apple από την πλευρά της την κατηγορεί για υπερβολικές χρεώσεις για την χρήση των πατεντών, οι οποίες δεν θεωρεί ότι της ανήκουν αποκλειστικά. Επίσης η Qualcomm μέσω άλλης μήνυσης έχει κατηγορήσει την Apple ότι κάνει τα δικά της chips να φαίνονται κατώτερα από εκείνα της Intel.

Εν ολίγοις μοιάζει να είναι μια κόντρα γιγάντων, που δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα καταλήξει, μιας και οι δυο τραβούν το σχοινί.

qualcomm ceo apple settlement, O CEO της Qualcomm προβλέπει συμβιβασμό με την Apple

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Fortune ο Steve Mollenkopf, CEO της Qualcomm, τόνισε πως ολόκληρη η διαφωνία μεταξύ των δυο εταιρειών περιορίζεται σε μια σύμβαση με όρους που η άλλη πλευρά αρνείται να τηρήσει. Στην προκειμένη περίπτωση οι όροι είναι χρηματικοί (δηλαδή τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Qualcomm για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της).

Ο Mollenkopf αναφέρει πως δεν έχει να πει κάτι νεότερο σχετικά με την διαφωνία Qualcomm και Apple και ότι η εταιρεία βρέθηκε σε μια παρόμοια διαμάχη το 2000 και συνέχισε λέγοντας:

“Αυτή δεν θα είναι διαφορετική. Τέτοιες υποθέσεις τείνουν να επιλύονται εκτός δικαστηρίου και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περιμένω να γίνει το ίδιο και με αυτή…Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα”.

Αυτό που περιμένει η Qualcomm είναι η Apple να μην αφήσει την υπόθεση να συνεχιστεί για πολύ, δεδομένου ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο με όρους που πρέπει να τηρηθούν. Αν συνεχιστεί η διαμάχη αυτό θα σημαίνει περισσότερα έξοδα και ο CEO της Qualcomm φαίνεται σίγουρος ότι η Apple δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να συμβιβαστεί ή να πληρώσει ότι έχει υπογράψει.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.