Qualcomm: Δηλώνει έτοιμη να τα βάλει με τον Apple M1

, Qualcomm: Δηλώνει έτοιμη να τα βάλει με τον Apple M1

Σε μια διαφορετική αγορά από εκείνη που την έχουμε συνηθίσει θέλει να μπει η Qualcomm, φέρνοντας τον ανταγωνιστή του Apple M1. To γεγονός ότι η Qualcomm θέλει να μπει με αξιώσεις στην αγορά των laptops, αλλάζει τους όρους του ανταγωνισμού.

Η είδηση αυτή έχει προκύψει από τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm, Cristiano Amon, στην πρώτη του συνέντευξη, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο Amon τόνισε ότι η Qualcomm μπορεί να παρουσιάσει τον καλύτερο επεξεργαστή της αγοράς για laptop. Έχει ήδη αναφερθεί από ποικίλες πηγές ότι η Qualcomm θέλει να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της, πέρα από την κατασκευή των chips που δίνουν ζωή στα smartphones και ο κόσμος των φορητών υπολογιστών φαντάζει ως το επόμενο λογικό βήμα.

Ένα από τα στοιχεία που διαφαίνεται ότι θα αποτελούν τον βασικό εξοπλισμό του laptop chip της Qualcomm είναι η ύπαρξη 5G, κάτι που γνωρίζει καλά η εταιρεία. Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί ότι η Qualcomm έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες της συμφωνίας της με την Startup Nuvia, από τον Μάρτιο 2021, μία εταιρεία που έχει κομβική συμμετοχή στο σχεδιασμό των Apple Chips, από το A7 έως και το Α12Χ.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Ρε την Apple πως ανακατεύει το παιχνίδι ..
Πραγματικά άξιο θαυμασμού πως μπορεί και κατευθύνει τον χώρο ένα μερίδιο αγοράς της τάξης ~15%
Στα της είδησης τώρα θετικό το όλο εγχείρημα της Qualcomm θα ζορίσει και την Apple στο να κάνει καλύτερους επεξεργαστές .
Το πόσο πίσω είναι όμως φαίνεται με την επιλογή της να συνεργαστεί με την εταιρεία που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη πολλών Α επεξεργαστών …

Στο κομμάτι αυτό (των επεξεργαστών) θεωρώ πως η Apple δεν έχει αντίπαλο
Πέφτει χρήμα στο R&D και φαίνεται

SUPS 👨‍⚖️

οταν αυξανονται οι ανταγωνιστες σε μια (ολιγοπωλιακή) αγορα με κανονικο ντου(Μ1) τετοιες ειδησεις θα διαβαζουμε….Ο μεσος Ελληναρας ομως γελαει που εκλεισε η LG ή οτι κανει η sony χαμηλες πωλησεις…

Nefeli

Σιγά μην σκίσει το καλσόν η Qualcomm απ’την στιγμή που μοιράζεται σε δεκάδες εταιρείες δεν θα καταφέρει να φτάσει την ηρεμία και διάρκεια των Α soc και την τρέλα των Μ1 unified memory ακόμα δεν ξέρουν οι ανταγωνιστές τη τους χτύπησε είχε καιρό η apple να κάνει τετοιο χουνερι ακόμα και ο Steve jobs θα ήταν περήφανος γιατί είχαν αρχίσει να τρίζουν τα κόκαλα του ελπίζω να μην κάνετε λογοκρισία και σε αυτό το σχόλιο μου και το απορρίψεις Βλαχάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.