Qualcomm: Λίστα με τις πρωτιές του Android και αιχμές κατά της Apple

qualcomm android list, Qualcomm: Λίστα με τις πρωτιές του Android και αιχμές κατά της Apple

Αυτό που περιμένουν όλοι είναι η επίσημη ανακοίνωση που έχει προγραμματίσει η Apple για σήμερα και η παρουσίαση των νέων iPhones. Η Apple θα επικεντρωθεί στις καινοτομίες που θα φέρει το iPhone, ενώ η Qualcomm βρήκε την ευκαιρία δημοσιεύσει μια λίστα με όλες τις πρωτιές του Android.

Οι σχέσεις μεταξύ Apple και Qualcomm είναι τεταμένες εδώ και πολλούς μήνες. H Apple σταμάτησε να πληρώνει δικαιώματα στην Qualcomm και την κατηγορεί για υπερβολικές χρεώσεις για την χρήση των πατεντών, οι οποίες δεν θεωρεί ότι της ανήκουν αποκλειστικά. Η Qualcomm έφτασε ακόμη και στο σημείο να ζητά την απαγόρευση πωλήσεων iPhones που χρησιμοποιούν τις πατέντες της, ενώ μέσω άλλης μήνυσης έχει κατηγορήσει την Apple ότι κάνει τα δικά της chips να φαίνονται κατώτερα από εκείνα της Intel.

Με τη λίστα που δημοσιεύει σήμερα η Qualcomm, υπονοεί πως η Apple τελευταία παίζει κυνηγητό αντί να πρωτοστατεί στην αγορά. Η ίδια καυχιέται ότι έχει βάλει τις βάσεις για “τόσες τεχνολογίες και εμπειρίες που εκτιμούμε σήμερα στα smartphones μας”.

qualcomm android list, Qualcomm: Λίστα με τις πρωτιές του Android και αιχμές κατά της Apple

Γίνεται αναφορά σε Gigabit LTE, διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές με Snapdragon 835, αλλά και σε χαρακτηριστικά όπως η διπλή κάμερα, μόνο που στη λίστα περιλαμβάνεται το Samsung Galaxy S8, που δεν έχει dual-camera.

Στη λίστα της Qualcomm υπάρχουν διάφοροι κατασκευαστές όπως Google, Samsung, LG, HTC και Motorola, αλλά και μικρότερα ονόματα όπως η Oppo.

Το δελτίο τύπου καταλήγει λέγοντας ότι οι συνεργάτες που θα φέρουν το επόμενο κύμα “class-leading Android συσκευών θα συνεχίσουν να ανοίγουν τον δρόμο για να ακολουθήσουν άλλοι”. Όλο το μήνυμα προφανώς έχει αποδέκτη την Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiorgosM

Βαράτε βιολιτζήδες…

One

Εχει δίκιο η Qualcomm αλλα και οι κατασκευαστές Hardware πιεζαν την Qualcomm να βελτιώσει τα chip της για να προσφέρουν αυτες τις τεχνολογίες.

NLS

Πολλά είναι λάθος… προς το χειρότερο.
Πχ. 4K display έχουμε δει αρκετά πριν το XZ Premium.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.