Η Qualcomm μπαίνει στο χορό των απολύσεων στις εταιρείες τεχνολογίας

Qualcomm, Η Qualcomm μπαίνει στο χορό των απολύσεων στις εταιρείες τεχνολογίας

To 2023 ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για τις εταιρείες τεχνολογίας, κατά την οποία τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η X (πρώην Twitter), η Amazon, η Google, η Microsoft και η Meta απέλυσαν συνολικά περισσότερους από 50.000 υπαλλήλους.

Πλέον, σε αυτό το χορό των απολύσεων μπαίνει και η Qualcomm, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών κατασκευής chip για κινητά.

Σύμφωνα με το CNBC, περικόπτει 1.258 θέσεις στα γραφεία της στο Σαν Ντιέγκο και στη Σάντα Κλάρα. Αυτός ο αριθμός αποτελεί περίπου το 2,5 τοις εκατό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Οι απολύσεις θα τεθούν σε ισχύ γύρω στις 13 Δεκεμβρίου και θα επηρεάσουν κυρίως μηχανικούς.

Η εταιρεία είχε υπονοήσει αυτές τις απολύσεις στην τελευταία της έκθεση κερδών, αποδίδοντάς τις στη «συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στο μακροοικονομικό περιβάλλον και τη ζήτηση». Υπάρχει, δηλαδή, ανεπαρκής ζήτηση στο βασικό προϊόν της και πρέπει να κάνει προσαρμογές.

Περίπου 1.064 εργαζόμενοι από το γραφείο της στο Σαν Ντιέγκο και 194 εργαζόμενοι στη Σάντα Κλάρα θα επηρεαστούν. Δεν θα κλείσουν, ωστόσο, εγκαταστάσεις, σύμφωνα με πρόσφατες καταθέσεις στο Τμήμα Ανάπτυξης Απασχόλησης της Καλιφόρνια.

Απαντώντας στις προκλήσεις στην παραγωγή και την αλυσίδα εφοδιασμού όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει ενέργειες αναδιάρθρωσης για να επικεντρωθεί εκ νέου σε διάφορες πτυχές της βιομηχανίας κατασκευής τσιπ. Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2024.

Τα εμπόδια της Qualcomm είναι πολλά. Πρώτον, στην επερχόμενη έκθεση κερδών της, αναμένει συρρίκνωση εσόδων της τάξης του 19% κατά το τρέχον οικονομικό έτος. Ο αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo προβλέπει ότι οι αποστολές System on Chip (SoC) της Qualcomm στην Κίνα το 2024 θα είναι 50 εκατομμύρια μονάδες χαμηλότερες από φέτος, με συνεχιζόμενη πτώση.

Επιπλέον, η Qualcomm έχει να αντιμετωπίσει το Samsung Exynos 2400 που κερδίζει υψηλότερο από το αναμενόμενο μερίδιο αγοράς. Η Samsung αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτό το δεκαπύρηνο chipset σε ορισμένα τηλέφωνα της σειράς Galaxy S24 το επόμενο έτος αντί για το Snapdragon 8 Gen 3. Τέλος, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το δικό της τσιπ μόντεμ 5G, αντικαθιστώντας αυτό της Qualcomm, έως το 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Qualcomm Snapdragon

Το Snapdragon 7 Gen 3 της Qualcomm φαίνεται να είναι ο βασιλιάς των επεξεργαστών μεσαίας κατηγορίας

Η Qualcomm ανακοίνωσε το πιο πρόσφατο chipset της σειράς μεσαίας κατηγορίας 7 για κινητές συσκευές με το Snapdragon 7 Gen 3.

Smartphones Exynos Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Samsung Galaxy S24: Η Qualcomm επιβεβαιώνει τον διαχωρισμό Exynos-Snapdragon

Ο CEO της Qualcomm επιβεβαίωσε αναφορές που θέλουν τα επερχόμενα Samsung Galaxy S24 να διαθέτουν chipset Snapdragon 8 Gen 3 και Exynos 2400.

Gear featured Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Ανακοινώθηκε επίσημα από την Qualcomm

Η Qualcomm κυκλοφόρησε το chipset Snapdragon 8 Gen 3 εστιασμένο στην τεχνητή νοημοσύνη, τα παιχνίδια, τον ήχο και τις εξελίξεις της κάμερας.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm: Αυτές είναι οι πλατφόρμες AR/VR επόμενης γενιάς Snapdragon XR2 Gen 2 και AR1 Gen 1

Η Qualcomm ανακοίνωσε τις πλατφόρμες AR/VR επόμενης γενιάς Snapdragon XR Gen 2 και AR1 Gen 1 που θα τροφοδοτούν τις νέες συσκευές Meta.