Η Qualcomm δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει χωρίς την Apple

Qualcomm apple, Η Qualcomm δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει χωρίς την Apple

Η διαμάχη μεταξύ Apple και Qualcomm είναι πλέον γνωστή, με τις δυο τους να υποβάλλουν εκατέρωθεν μηνύσεις. Τον Οκτώβριο ήρθαν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι η Apple σχεδιάζει να μην χρησιμοποιήσει τα modem chips της Qualcomm στα iPhone του 2018.

Οι CDMA εκδόσεις των iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X, χρησιμοποιούν Qualcomm Snapdragon X16 modem chip. Τα GSM μοντέλα έχουν Intel XMM 7480. Οι φήμες λένε ότι η Apple μπορεί να στραφεί στην MediaTek για να αντικαταστήσει την Qualcomm.

Η Qualcomm από την άλλη, δέχτηκε μια πρόταση εξαγοράς από την Broadcom και το ερώτημα είναι αν είναι έτοιμη να προχωρήσει παρακάτω χωρίς την συνεργασία με την Apple.

Σε αυτό έρχεται να απαντήσει ο Cristiano Amon, πρόεδρος της Qualcomm CDMA Technologies, αναφέρεται σε περιοχές υψηλής ανάπτυξης που επιτρέπουν στην εταιρεία να συνεχίσει να “ευδοκιμεί” χωρίς τη βοήθεια της Apple. Υπάρχει έντονη ανάπτυξη στην Κίνα, ανάπτυξη με άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων όπως η Samsung, ανάπτυξη με το επερχόμενο 5G.

Qualcomm apple, Η Qualcomm δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει χωρίς την Apple

Ο Amon επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η Apple χρησιμοποίησε τόσο την Qualcomm, όσο και την Intel για τα iPhone modem chips, το τμήμα CDMA Technologies της Qualcomm, συνέχισε να αναπτύσσεται. Πέρσι η Qualcomm πήρε την απόφαση να σχεδιάσει τα μελλοντικά της βήματα βασισμένη σε μια υπόθεση που ήθελε την παύση της συνεργασίας με την Apple και κατέφυγε στην χρήση πολλαπλών πηγών για τα modem chips της.

Ωστόσο, στο εξής η Qualcomm θα πρέπει να λάβει υπόψη της και την περίπτωση που κατασκευαστές όπως Huawei, Apple, Samsung ξεκινήσουν να παράγουν τα δικά τους chips.

Ενώ η Qualcomm επικεντρώθηκε στην άνοδο των μικρότερων εγχώριων κατασκευαστών τηλεφώνων στην Κίνα, η εταιρεία προμηθεύει επίσης κατασκευαστές Windows laptop με Snapdragon chipsets.

“In early ’16 we said, we’re modeling our business assuming that a very large OEM is always going to [embrace] multi sourcing, and even multi tiering. It was probably surprising to a lot of people that now that we have a full year of a dual source on that OEM, we saw QCT (Qualcomm CDMA Technologies) continue to grow. Just on non-phone business, we probably [totalled] $3 billion.”-Cristiano Amon, president, Qualcomm CDMA Technologies”,, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Amon

Με λίγα λόγια η Qualcomm δηλώνει πανέτοιμη να προχωρήσει χωρίς την Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

“Με λίγα λόγια η Qualcomm δηλώνει πανέτοιμη να προχωρήσει χωρίς την Apple.”

Θα φανεί στην μετοχή της αν και εφόσον αποχωρήσει η Apple.

ΝΙΚΟΣ

broker είσαι ? Από την μετοχή νομίζεις φαίνεται η αξία και η δυναμική μιας εταιρείας?

Don Mitso Mou

«Από την μετοχή νομίζεις φαίνεται η αξία και η δυναμική μιας εταιρείας?»

Ναι, ξύπνα

James

Σε λίγο θα γεμίσει ο τόπος με λαπτοπάκια που θα έχουν snapdragon επεξεργαστή

ΝΙΚΟΣ

Εσύ ξύπνα, με τις κάθε λογής φούσκες που κυκλοφορούν παγκοσμίως ,έχοντας υψηλή τιμή μετοχής.

giannis

Μόνο από τις μετοχές προκύπτει η αξία μίας εταιρείας. Καλωσηρθατε στο 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.