Qualcomm: O Snapdragon είναι πλατφόρμα, όχι επεξεργαστής

Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για αλλαγή του τρόπου παρουσίασης των προϊόντων της, μέσα στους επόμενους μήνες. Το πρώτο προϊόν που θα δει αυτή την αλλαγή θα είναι ο επεξεργαστής Snapdragon.

Στο μέλλον θα αναφερόμαστε στον Snapdragon ως μια πλατφόρμα και όχι ως έναν επεξεργαστή. Το SoC περιλαμβάνει CPU, GPU, DSP και ένα ενσωματωμένο modem. Η Snapdragon Mobile πλατφόρμα περιλαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά σχετικά με την τεχνολογία λήψης σήματος, για σερφάρισμα στο internet και την πραγματοποίηση κλήσεων. Εκτός από όλα αυτά, περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά όπως η γρήγορη φόρτιση, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, το audio DAC, Wi-Fi και τα controllers αφής.

Σύμφωνα με την Qualcomm, η λέξη “πλατφόρμα” θα χρησιμοποιείται για να ορίσει ολόκληρη την εμπειρία χρήσης των καταναλωτών από χαρακτηριστικά όπως η κάμερα, η συνδεσιμότητα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η ασφάλεια και άλλα. Και αυτή η εμπειρία χρήσης δεν θα αφορά αποκλειστικά smartphones, αλλά connected εμπειρίες σε αυτοκίνητα, φορητούς υπολογιστές και IoT.

“In truth, Snapdragon is more than a single component, a piece of silicon, or what many would misinterpret as the CPU; it’s an anthology of technology, comprising hardware, software, and services that are not fully captured in a word like “processor.” That is why Qualcomm Technologies is refining our terminology by referring to Snapdragon as a “platform” instead of a processor”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Qualcomm

Θα υπάρξει ακόμη μία αλλαγή στο μέλλον. Μόνο οι premium πλατφόρμες συσκευών θα μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα Snapdragon. Οι υπόλοιποι θα έχουν το Qualcomm Mobile brand. Αυτό θα ξεχωρίσει τα entry-level chips από τα premium που θα βρίσκονται σε ναυαρχίδες και high-end smartphones.

qualcomm snapdragon, Qualcomm: O Snapdragon είναι πλατφόρμα, όχι επεξεργαστής

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Πολύ σωστα που η qualcomm διευκρινίζει αυτό το θεμα γιατι ο περισσότερος κόσμος δεν το ξέρει.

Γιώργος Μι

Τώρα θα κοιμούνται ήσυχοι όλοι γνωρίζοντας ότι “μπλα μπλα μπλα”…

Αστειεύομαι αλλά όσοι ασχολούνται και δεν ψωνίζουν απλά ένα “έξυπνο” τηλέφωνο νομίζω πως αυτά τα γνωρίζουν…

ΝΙΚΟΣ

Χμμ. Φορητούς υπολογιστές. Έφερε η Msft τα 10 σε arm και πλέον η Qualcomm ανεβαίνει κατηγορία και φυσικά θα το διαφημίσει ,προσπαθώντας να ανεβάσει το όνομα της. Το ότι βέβαια ξεκίνησε η Microsoft με αυτούς, δε σημαίνει πως θα εγκαταλείψει την intel ή πως αργότερα δε θα φτιάξουν και αυτοί καλόν arm επεξεργαστή. Υπάρχουν και οι exynos βέβαια που είναι τερατάκια
και δε ξέρω τι άλλο θα βγεί σε έναν ή δυο χρόνια. Υγιής ανταγωνισμός ,και φυσικά για αυτό έχει βοηθήσει πολύ η Apple με την Α series.

james

Αύξηση τιμής μου μυρίζει

NikosAr

Ε να ευλογισουμε και λίγο τα γένια μας …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.