Qualcomm: O Snapdragon είναι πλατφόρμα, όχι επεξεργαστής

Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της για αλλαγή του τρόπου παρουσίασης των προϊόντων της, μέσα στους επόμενους μήνες. Το πρώτο προϊόν που θα δει αυτή την αλλαγή θα είναι ο επεξεργαστής Snapdragon.

Μπορεί η ίδια η Qualcomm να χρησιμοποιεί την λέξη επεξεργαστή, ωστόσο πιστεύει ότι η συγκεκριμένη λέξη δεν περιγράφει επαρκώς το προϊόν. Ο Snapdragon αντιπροσωπεύει κάτι παραπάνω από έναν επεξεργαστή. «Είναι μια ανθολογία τεχνολογίας που περιλαμβάνει hardware, software και υπηρεσίες, οι οποίες δεν περιγράφονται επακριβώς από την λέξη επεξεργαστής», αναφέρει η Qualcomm.

Στο μέλλον θα αναφερόμαστε στον Snapdragon ως μια πλατφόρμα και όχι ως έναν επεξεργαστή. Το SoC περιλαμβάνει CPU, GPU, DSP και ένα ενσωματωμένο modem. Η Snapdragon Mobile πλατφόρμα περιλαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά σχετικά με την τεχνολογία λήψης σήματος, για σερφάρισμα στο internet και την πραγματοποίηση κλήσεων. Εκτός από όλα αυτά, περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά όπως η γρήγορη φόρτιση, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, το audio DAC, Wi-Fi και τα controllers αφής.

Σύμφωνα με την Qualcomm, η λέξη “πλατφόρμα” θα χρησιμοποιείται για να ορίσει ολόκληρη την εμπειρία χρήσης των καταναλωτών από χαρακτηριστικά όπως η κάμερα, η συνδεσιμότητα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η ασφάλεια και άλλα. Και αυτή η εμπειρία χρήσης δεν θα αφορά αποκλειστικά smartphones, αλλά connected εμπειρίες σε αυτοκίνητα, φορητούς υπολογιστές και IoT.

“In truth, Snapdragon is more than a single component, a piece of silicon, or what many would misinterpret as the CPU; it’s an anthology of technology, comprising hardware, software, and services that are not fully captured in a word like “processor.” That is why Qualcomm Technologies is refining our terminology by referring to Snapdragon as a “platform” instead of a processor”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Qualcomm

Θα υπάρξει ακόμη μία αλλαγή στο μέλλον. Μόνο οι premium πλατφόρμες συσκευών θα μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα Snapdragon. Οι υπόλοιποι θα έχουν το Qualcomm Mobile brand. Αυτό θα ξεχωρίσει τα entry-level chips από τα premium που θα βρίσκονται σε ναυαρχίδες και high-end smartphones.

Qualcomm

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Πολύ σωστα που η qualcomm διευκρινίζει αυτό το θεμα γιατι ο περισσότερος κόσμος δεν το ξέρει.

Γιώργος Μι

Τώρα θα κοιμούνται ήσυχοι όλοι γνωρίζοντας ότι “μπλα μπλα μπλα”…

Αστειεύομαι αλλά όσοι ασχολούνται και δεν ψωνίζουν απλά ένα “έξυπνο” τηλέφωνο νομίζω πως αυτά τα γνωρίζουν…

ΝΙΚΟΣ

Χμμ. Φορητούς υπολογιστές. Έφερε η Msft τα 10 σε arm και πλέον η Qualcomm ανεβαίνει κατηγορία και φυσικά θα το διαφημίσει ,προσπαθώντας να ανεβάσει το όνομα της. Το ότι βέβαια ξεκίνησε η Microsoft με αυτούς, δε σημαίνει πως θα εγκαταλείψει την intel ή πως αργότερα δε θα φτιάξουν και αυτοί καλόν arm επεξεργαστή. Υπάρχουν και οι exynos βέβαια που είναι τερατάκια
και δε ξέρω τι άλλο θα βγεί σε έναν ή δυο χρόνια. Υγιής ανταγωνισμός ,και φυσικά για αυτό έχει βοηθήσει πολύ η Apple με την Α series.

james

Αύξηση τιμής μου μυρίζει

NikosAr

Ε να ευλογισουμε και λίγο τα γένια μας …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft

Microsoft: Έφτασε να βγάζει 167 εκ. δολάρια την ημέρα το 2021

Στη Microsoft δεν δικαιούνται να παραπονιούνται για την οικονομική πορεία της εταιρείας μέσα στο 2021, αφού είδαν τα κέρδη να σημειώνουν αύξηση 47%.

Business SpaceX NASA

H SpaceX θα πάει την αποστολή της NASA στην Ευρώπη του Δία

Η SpaceX κέρδισε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τη NASA για την επερχόμενη αποστολή της στον δορυφόρο του Δία.

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.