H Qualcomm μηνύει και εταιρείες που συνεργάζονται με την Apple

Qualcomm apple partners lawsuit, H Qualcomm μηνύει και εταιρείες που συνεργάζονται με την Apple
Εν μέσω της ισχυρής διαμάχης που έχουν Apple και Qualcomm, η μπάλα φαίνεται να παίρνει και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Apple. Για την ακρίβεια, η Qualcomm ανακοίνωσε πως καταθέτει μηνύσεις ενάντια σε Foxconn, Compal, Wistron και Pegatron.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η διαμάχη ξεκίνησε τον Ιανουάριο, όταν η Apple μήνυσε τη Qualcomm σε ΗΠΑ, Κίνα και Μ. Βρετανία με την κατηγορία ότι την χρεώνει υπερβολικά ποσά για βασικά cellular standards στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλε στο παρελθόν. Η Apple ισχυρίστηκε ότι από τότε που ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις αρχές στη Ν. Κορέα στην αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Qualcomm, η κατασκευάστρια chip παρακράτησε 1 δισ. δολάρια ως αντίποινα. Την κατηγορεί ότι εδραιώνει τη θέση της μέσω τακτικών αποκλεισμού και υπερβολικών απαιτήσεων.

Από την άλλη, μια από τις πιο σοβαρές κατηγορίες της Qualcomm κατά της Apple είναι, ότι η δεύτερη επίτηδες περιόρισε τις δυνατότητες των δικών της Qualcomm X12 modem για να κάνει το Intel XMM 3360 modem να φαίνεται καλύτερο. Το τελευταίο επεισόδιο στη διαμάχη των δυο, έλαβε χώρα στις αρχές του μήνα, με την Qualcomm να ζητά την απαγόρευση εισαγωγής iPhones στις ΗΠΑ.

Qualcomm apple partners lawsuit, H Qualcomm μηνύει και εταιρείες που συνεργάζονται με την Apple

Σειρά παίρνουν οι προμηθευτές της Apple. Σε δήλωσή του ο Don Rosenberg, αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Qualcomm, επεσήμανε πως είναι λυπηρό που θα πρέπει να στραφούν εναντίον των εταιρειών αυτών, αλλά πρέπει να μην επιτραπεί στους κατασκευαστές αυτούς και την Apple να χρησιμοποιούν την πνευματική ιδιοκτησία της Qualcomm χωρίς να πληρώνουν τα “δίκαια και λογικά” συμφωνηθέντα ποσά.

“It is unfortunate that we must take this action against these long-time licensees to enforce our agreements, but we cannot allow these manufacturers and Apple to use our valuable intellectual property without paying the fair and reasonable royalties to which they have agreed”.

Σύμφωνα με το Forbes, η κίνηση της Qualcomm έχει λογική μιας και η ίδια η Apple δεν παίρνει τα δικαιώματα χρήσης των πατεντών απευθείας από Qualcomm, αλλά το κάνουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες.

Προς το παρόν, ούτε η Apple ούτε οι εταιρείες αυτές έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με τις νέες μηνύσεις. Το σίγουρο είναι ότι η ένταση κλιμακώνεται και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Το ζωρι της Apple ειναι οτι η Qualcomm της υπερχρεωνει τα ανταλλακτικα και την μηνυει…
Το ζωρι της Qualcomm ειναι οτι η Apple της υποβαθμιζει τα ανταλλακτικα και την μηνυει…
Τωρα η Qualcomm μηνυει τους προμηθευτες της Apple γιατι δεν της πληρωνουν τα καπελα που ζηταει στην Apple! Και τι θα κερδισει περα του οτι Apple και προνηθευτες να στραφουν σε εναλλακτικες (οπως η Intel κλπ);

Giorgos

Σε λίγο θα κάνει μήνυση και σε αυτούς που αγοράζουν τα iPhone.

ΝΙΚΟΣ

Οτι δίνεις παίρνεις σε αυτή την ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i