Qualcomm: Ετοιμάζεται να απορρίψει την μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς

qualcomm broadcom, Qualcomm: Ετοιμάζεται να απορρίψει την μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς

Την περασμένη εβδομάδα η Broadcom σε μια κίνηση έκπληξη υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Qualcomm, έναντι 130 δισ. δολαρίων. Αν έκλεινε το deal, θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία στην ιστορία της τεχνολογίας.

Η προσφορά της Broadcom ήταν 60 δολάρια ανά μετοχή σε cash και 10 δολάρια ανά μετοχή σε μετοχές της Broadcom. Άρα φτάνουμε τα 70 δολάρια ανά μετοχή και σημαίνει 28% πάνω από την αξία της μετοχής της Qualcomm, μια ημέρα πριν γίνει η πρόταση εξαγοράς.

Το διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα και οι πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, λένε ότι η εταιρεία θα αρνηθεί την πρόταση θεωρώντας την μη επαρκή. Η Broadcom από τν πλευρά της επιθυμεί να κλείσει σύντομα ένα deal, το οποίο θα της δώσει την ευκαιρία να μεταφέρει την έδρα της στις ΗΠΑ.

Η Broadcom έχει επισημάνει πως θέλει την Qualcomm με ή χωρίς την NXP, άρα η εξαγορά της δεν είναι ζωτικής σημασίας για το deal Qualcomm-Broadcom. Η εξαγορά της NXP από την Qualcomm βρίσκεται υπό συζήτηση ακόμη καθώς οι μέτοχοι της NXP υποστηρίζουν ότι η προσφορά των 110 δολαρίων ανά μετοχή είναι πολύ χαμηλή και οι ευρωπαϊκοί ρυθμιστικοί φορείς εξετάζουν τη συμφωνία.

Τέλος, η Qualcomm βρίσκεται σε νομικούς μπελάδες με την Apple, με την μια να υποβάλει μηνύσεις στην άλλη, με την πιο σημαντική να είναι αυτή του 1 δισ. δολαρίων από την Apple.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μakis

130 δις απλα για να μεταφερει την εδρα της στο Murica. Αυτα ειναι… Ποιος ξερει τι κρυβεται απο πισω

One

Οι πατέντες της Qualcomm είναι πολλά λεφτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».