Η Qualcomm κατηγορεί την Apple ότι έδωσε εμπορικά μυστικά στην Intel

apple qualcomm intel, Η Qualcomm κατηγορεί την Apple ότι έδωσε εμπορικά μυστικά στην Intel

Η συνεχιζόμενη διαμάχη που έχουν Qualcomm και Apple σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο δεν φαίνεται να λαμβάνει τέλος, αλλά κλιμακώνεται περισσότερο. Η Qualcomm την κατηγορεί ότι έδωσε στην Intel ευαίσθητες πληροφορίες για την ίδια.

Πιο συγκεκριμένα, η Qualcomm κατέθεσε μήνυση κατά της Apple και αναφέρει ότι η κατασκευάστρια του iPhone “άσκησε την εμπορική της δύναμη” προκειμένου να ζητήσει “άνευ προηγουμένου πρόσβαση” στο “πολύτιμο και εξαιρετικά εμπιστευτικό λογισμικό της, συμπεριλαμβανομένου του source code”. Πρόκειται για modem firmware, μιας και η Apple εδώ και πολλά χρόνια αγοράζει από την Qualcomm mobile data modems

Ωστόσο, με το iPhone 7, η εταιρεία ξεκίνησε να χρησιμοποιεί για κάποιες παρτίδες, τα Intel modems. Στην συγκεκριμένη μήνυση, η Intel αποτελεί σημαντικό κομμάτι, μιας και η Qualcomm υποστηρίζει ότι η Apple μοιράστηκε μαζί της τις πληροφορίες σχετικά με το modem firmware.

“Qualcomm’s proprietary implementation of this communication protocol is not dictated by any standard and it contains Qualcomm’s highly confidential trade secrets. Apple, however, included in the “CC’d Persons” distribution list for this request an engineer from Intel (a competitive vendor) and an Apple engineer working with that competitive vendor”, αναφέρει η Qualcomm.

Η Intel είναι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Qualcomm και αν ισχύουν τα όσα κατηγορεί την Apple, δεν πρόκειται για καθόλου εύκολη υπόθεση.

apple qualcomm intel, Η Qualcomm κατηγορεί την Apple ότι έδωσε εμπορικά μυστικά στην Intel

Η μήνυση έρχεται λίγες μέρες μετά την είδηση που θέλει την Apple να σταματά την αγορά modems από την Qualcomm για τα iPhones και iPads του 2018. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τα έσοδα της Qualcomm θα μειωθούν περίπου κατά 7.5%.

Εάν οι ισχυρισμοί αυτοί αποδειχθούν αληθείς, η Apple πιθανώς θα πρέπει να πληρώσει στην Qualcomm ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την παράβαση. Η Qualcomm λέει ότι η Apple δεν τήρησε τους όρους της άδειας χρήσης λογισμικού και, συνεπώς την μήνυσε για παραβίαση της σύμβασης. Ισχυρίζεται επίσης ότι η Apple δεν επιτρέπει τη διενέργεια ελέγχου για το πως χειρίζεται το λογισμικό, μια υποχρέωσης που περιλαμβάνεται στη σύμβαση μεταξύ των δύο εταιρειών.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wave

Δεν σε χάλασε Qualcomm. Χ@στηκε η Apple με το αποθεματικό που έχει τι θα κάνεις. Κατηγόρησε την ότι είναι και η ιδια η CIA. Πρόκειται να γίνει η πρώτη εταιρία παγκοσμίως με εμπορική αξία 1 τρις εσενα θα φοβηθεί βρε βλήμα. Το πλάνο είναι ξεκάθαρο ….. αποδέσμευση από οτιδήποτε τη χαλάει!

Vendetta

@wave και την Qualcomm με 83 περιπου δις δολαρια αγοραια αξια, 30000 εργαζομενους και 29η εταιρια στο Forbes δεν την λες και βλημα. Εαν αυτη ειναι βλημα τοτε τι ειναι ο απλος πελατης?
Η αποδεσμευση που αποκαλεις εσυ ειναι να φυγει απο την Qualcomm και να συνεργαστει με την Intel?
Ουδεις Αγιος στο κοσμο αυτο, στο βωμο του χρηματος…καλη του λογου της ειναι και η Apple με τη φοροδιαφυγη που κανει ιδρυοντας τα υποκαταστηματα της σε χωρες που ειναι φορολογικοι παραδεισοι…και δεν ειναι η μονη. Facebook, Google κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.