“Captain Marvel” ο πρώτος αποκλειστικός τίτλος της Disney+ στην “μετά Netflix” εποχή

Captain Marvel, “Captain Marvel” ο πρώτος αποκλειστικός τίτλος της Disney+ στην “μετά Netflix” εποχή

Η Disney προχωρά το σχέδιό της να σταματήσει να προσφέρει ταινίες με σούπερ ήρωες στο Netflix μετά τους Avengers: Infinity War τον Ant-Man και την Wasp. Στην πραγματικότητα, η επόμενη είσοδος στο Cinematic Universe της Marvel θα σηματοδοτήσει το τέλος της σχέσης της Disney με τo Netflix και την αρχή μιας νέας εποχής.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Bob Iger επιβεβαίωσε ότι η ταινία “Captain Marvel” θα είναι ο πρώτος τίτλος του γιγαντιαίου μέσου που δεν θα είναι διαθέσιμος στο Netflix και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προορίζεται για το νέο κανάλι Disney+ που ξεκινάει αργότερα φέτος.

Σε μια τηλεφωνική συνομιλία με τους αναλυτές της Wall Street, η CFO της Disney Christine McCarthy δήλωσε ότι η απόφαση να μην μεταδοθούν ταινίες και εκπομπές από άλλες εταιρίες υπηρεσιών video streaming θα μπορούσε να κοστίσει την εταιρεία γύρω στα 150 εκατομμύρια δολάρια λόγω της απώλειας της άδειας δικαιωμάτων προβολής. Ωστόσο, ο Iger διευκρίνισε ότι είναι μια απώλεια που ο τιτάνας ψυχαγωγίας που λέγεται Disney, είναι πρόθυμος να αναλάβει για να επενδύσει στο μέλλον του.

Εξήγησε ότι οι αποφάσεις της εταιρείας που περιστρέφονται γύρω από το κανάλι Disney+ έχουν ως στόχο να μετατρέψουν την υπηρεσία “streaming” σε ένα σημαντικό, ουσιαστικής σημασίας κομμάτι της Disney. Για να μπορέσει να δημιουργήσει και να προσφέρει μια ισχυρή πλατφόρμα, η εταιρεία πρέπει να μπορεί να την γεμίσει με τις δικές της “διανοητικές” ιδιοκτησίες. «Είναι σχεδόν το ισοδύναμο της διάθεσης κεφαλαίων για την οικοδόμηση των θεματικών μας πάρκων. Αυτό είναι ένα στοίχημα για το μέλλον αυτής της επιχείρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της Disney δεν έχουν προς το παρόν μια ακριβή ημερομηνία έναρξης για την υπηρεσία, αλλά σχεδιάζουν να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες και να παρουσιάσουν μια σημαντική επίδειξη της πλατφόρμας Disney+ στις 11 Απριλίου.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Ευτυχώς υπάρχει και η DC.
Η MARVEL στην εποχή Disney τα έχει κάνει όλα….σκ…α
Έβαλαν στον deadpool τους φλωρο-x-men
Τερμάτισαν τον ironman
Τελειώνουν τους avengers
…. ας μη πουμε για το star wars στην εποχή Disney….
Πήραν έναν κινηματογραφικό μύθο και το έκαναν χανα Μοντάνα…

DC λοιπόν, η οποία έχει αρχίσει να παίρνει και τα πάνω της:
Wonder woman
Suicide squad
Aqua man
Και flash και titans στο Netflix…

Ευχαριστούμε Disney, αλλά είσαι μέχρι γουινι. Όχι παραπάνω

Rade

Συμφωνώ, Harrison Ford και Liam Neeson δε θα βγουν από τα καινούρια star wars και η captain marvel πιο πολύ μέτρια φεμινιστική ταινία με εφέ μοιάζει οπως λένε και όλοι στο YouTube περιμένω πως και πως για το νέο Endgame μόνο

alex M

Αν και φαν των DC Comics, πρέπει να πω ότι το MCU (Marvel Cinematic Universe) είναι πολύ καλά στημένο. Δημιούργησαν ένα πολύ επιτυχημένο κινηματογραφικό σύμπαν με άψογο cast. Ακόμα και αν λόγω υποκειμενικότητας δεν είναι για όλα τα γούστα, δείτε μόνο τις επιτυχίες στα ταμεία που κάνουν οι ταινίες του MCU. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Η ταινίες Deadpool αν και ήρωας της Marvel ήταν δικαιωματικά παραγωγές της FOX. Από την άλλη πλευρά, θα συμφωνήσω με τον Flagship killer (aka OnePlus :P) όσον αφορά στο Star Wars franchise, θα μπορούσαν και πολύ καλύτερα. Όντως λίγο παιδικό και πολλά σημεία δεν είχαν και τόσο λογική… Όπως πχ στο episode VII The Force Awakens ήταν αστείο που η Rey και ο Finn κόντραραν με τα light sabers τον Kylo Ren. Απλά γελοίο…

alex M

*Οι ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Disney

Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.