“Ο πόλεμος της πατέντας”: Qualcomm εναντίον Apple

Qualcomm patents, “Ο πόλεμος της πατέντας”: Qualcomm εναντίον Apple

Τα αίματα ανάμεσα στην Qualcomm και την Apple, έχουν για τα καλά ανάψει, καθώς η πρώτη, διεκδικεί αποζημίωση της τάξεως των δέκα εκ. δολαρίων για οικονομική ζημία, που προκλήθηκε όταν σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά η Apple παραβίασε τρεις πατέντες της Qualcomm.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η κατάσταση ανάμεσα στην Qualcomm και την Apple, θυμίζει κάτι από τον πόλεμο των Ρόουζ. Οι δύο εταιρείες, ανταλλάζουν μηνύσεις και κατηγορίες και για την ώρα το τοπίο δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει σύντομα.

Η Qualcomm, έχει καταθέσει μήνυση στο Σαν Ντιέγκο, με την οποία κατηγορεί την Apple, ότι παραβίασε τρεις καταχωρημένες πατέντες της και ζητά αποζημίωση ύψους δέκα εκ. δολαρίων. Από την πλευρά της η Apple, έχει απαντήσει με αντίστοιχες μηνύσεις σύμφωνα με τις οποίες, κατηγορεί την Qualcomm ότι χρησιμοποιεί παράνομες πρακτικές για την χρήση της εκάστοτε πατέντας της, προκειμένου να κυριαρχήσει στην αγορά.

Από τον Απρίλιο του ’17 που έχει ξεκινήσει η όλη ιστορία, η Qualcomm έχει κερδίσει αρκετές μικρές νίκες. Έχει επιτύχει μερικό αποκλεισμό των πωλήσεων προϊόντων iPhone σε Κίνα και Γερμανία. Ωστόσο οι δύο χώρες προτίμησαν να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι να λυθεί η υπόθεση μεταξύ των εταιρειών.

Εντός των ημερών, θα ξεκινήσει μία δίκη που θα διαρκέσει οκτώ ημέρες. Η υπόθεση της δίκης, έχει να κάνει με το κατά πόσο η Apple παραβίασε τις πατέντες της Qualcomm προκειμένου, τα τηλέφωνα της να κάνουν εξοικονόμηση μπαταρίας, να ενεργοποιούνται σε ελάχιστο χρόνο κλπ. Η Qualcomm υποστηρίζει πως οι συσκευές της Apple, που έχουν το Modem chip της Intel, με το οποίο συνδέονται ασύρματα οι συσκευές, είναι παραβίαση πατέντας της.

Η Apple, αναφέρει πως δεν είναι έγκυρες οι πατέντες κι έτσι δεν υφίσταται το θέμα, ενώ για να λύσει το όποιο θέμα, ενώ παράλληλα αναφέρει πως χρησιμοποιεί συγκεκριμένα λογισμικά με στόχο να αποφύγει την χρήση της εκάστοτε πατέντας της Qualcomm.

Σίγουρα είναι μια υπόθεση με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, που αν το δικαστήριο δικαιώσει την Qualcomm, η νίκη αυτή θα είναι σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της Apple.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.