Business

Razer: Εξαγόρασε τον κατασκευαστή smartphones Nextbit

H Razer, η οποία είναι γνωστή για την ενασχόλησή της με τα gaming laptops και τα περιφερειακά, προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση. Εξαγοράζει τον κατασκευαστή smartphones, Nextbit.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Razer απέκτησε την πλειοψηφία της ακίνητης περιουσίας της Nextbit Systems Inc μαζί με τη διοίκηση και τους υπαλλήλους της. Όμως δεν δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο κόστισε το deal, που έκλεισε 27 Ιανουαρίου.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, να σημειωθεί ότι η Nextbit ιδρύθηκε από πρώην μέλη της ομάδας του Android και πρώην επικεφαλής του τμήματος design της HTC. H εταιρεία ανακοίνωσε πέρσι το πρώτο της smartphone, το Nextbit Robin, αφού είχε πρώτα μπει για χρηματοδότηση στο Kickstarter καταφέροντας να μαζέψει 1.362.343 δολάρια, ενώ στόχος ήταν τα 500.000 δολάρια. Αυτό που έκανε το Robin να ξεχωρίζει ήταν ότι αποθηκεύει τα δεδομένα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, στο cloud, και τα επιστρέφει όταν εσείς το ζητήσετε. Όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται στα 100GB cloud storage που δίνει η εταιρία δωρεάν σε κάθε χρήστη.

Ο CEO της Nextbit, Tom Moss επεσήμανε ότι ακόμη και μετά την εξαγορά, ολόκληρη η ομάδα της εταιρείας θα παραμείνει. Η Nextbit θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία, ενώ η συμφωνία με την Razer θα τη βοηθήσει να έχει πρόσβαση σε περισσότερους πόρους. Η ομάδα της εταιρείας θα παραμείνει στο San Francisco και δεν θα αναμειχθεί με εκείνη της Razer.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 31 Ιανουαρίου 2017 11:20

Σχόλια

  • nextbit robin 199$ nexbit robin razer edition 500$
    Όχι εντάξει μου άρεσε αυτήν η είδηση ελπίζω να βγει κανένα gaming τηλέφωνο ή περιφερειακό που αποθηκεύει προτημησεις μέσω cloud.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.