Remilk: Γάλα που δεν απαιτεί… αγελάδες για την παραγωγή του

, Remilk: Γάλα που δεν απαιτεί… αγελάδες για την παραγωγή του

Η Remilk είναι μια ισραηλινή εταιρεία που πρεσβεύει ότι μπορεί να δημιουργήσει γαλακτοκομικά προϊόντα, χωρίς να απαιτείται η συμμετοχή ενός ζώου στη διαδικασία. Πρόκειται για ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στο διατροφικό μας μέλλον.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε προσπάθειες να παραχθεί τροφή στο εργαστήριο. Η Remilk, η οποία έχει αντλήσει αρκετή χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσει τα σχέδιά της, θεωρεί ότι είναι εφικτό να παραχθεί σε μεγάλη κλίμακα στο εργαστήριο γάλα και άλλα προϊόντα γάλακτος.

Το σύνθημα της εταιρείας είναι ότι κάτι τέτοιο είναι καλό και για το περιβάλλον, ενώ τονίζει ότι το γάλα εργαστηρίου δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το φυσικό προϊόν, από την άποψη της θρεπτικής αξίας.

Η Remilk σημειώνει ότι σύντομα θα δούμε τα γαλακτοκομικά της προϊόντα να μπαίνουν στα καταστήματα. Πρόκειται για γιαούρτι, τυρί και γάλα, με όλες τις πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από το γάλα που παράγεται φυσικά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ovelix

Η Remilk ως εταιρία με σκοπό το οικονομικό κέρδος υποστηρίζει ότι την συμφέρει, αλλά δεν μπορεί να μου λέει πως το χημικό εργαστηριακό προϊόν με τα χημικά πρόσθετα που παριστάνουν τις πρωτεΐνες κλπ είναι ισοδύναμο με το φυσικό γάλα που παράγετε φυσικά και που περιέχει βιταμίνες, πρωτεΐνες και όλα τα θρεπτικά συστατικά που παράγονται με φυσικό τρόπο. Ένα παράδειγμα, για όσους δεν ξέρουν υπάρχει λόγος που το καλαμπόκι που τρώμε το αποβάλουμε ολόκληρο και ο οργανισμός μας δεν το χωνεύει, και αυτός είναι γιατί το καλαμπόκι (ο σπόρος του) που υπάρχει στην αγορά είναι προϊόν εργαστηρίου (υβρίδιο). Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές.

eirini-belou

Και για σενα που ξέρεις!! Το καλαμπόκι περιεχει άπεπτες φυτικες ίνες. Τι είναι αυτό? Οι φυτικές ίνες ή άπεπτες φυτικές ίνες είναι υδατάνθρακες φυτικής προέλευσης που δεν μπορούν να διασπαστούν στον οργανισμό γι΄ αυτό και δεν αφομοιώνονται.Και αυτό ισχύει, είτε είναι αποτέλεσμα της φύσης, είτε εργαστηρίου. Τώρα όσον αφορά το κατα πόσο το προίον θα είναι κάλο, αυτό κανείς δεν το ξέρει μέχρι να γίνει χημική ανάλυση από τρίτους. Επίσης βιταμίνες,ιχνοστοιχεία κτλ μπορούν να προστεθούν απο άλλες πηγές, πχ φυτικές.
Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.