Ρομπότ θα κατασκευάζουν άλλα ρομπότ σε εργοστάσιο στη Σαγκάη

Ρομπότ κατασκευάζουν εργοστάσιο Σαγκάη, Ρομπότ θα κατασκευάζουν άλλα ρομπότ σε εργοστάσιο στη Σαγκάη

Δεν είναι σενάριο από ταινία φαντασίας αλλά πραγματικότητα μιας και η ελβετική εταιρεία ABB που ειδικεύεται στην κατασκευή ρομπότ, θα επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου στην Σαγκάη όπου ρομπότ θα κατασκευάζουν άλλα ρομπότ.

Τη διαδικασία της κατασκευής των ρομπότ θα αναλάβουν ρομπότ της εταιρίας με την κωδική ονομασία «YuMi» και που είναι ειδικά για τη συναρμολόγηση μικρών μερών. Εκτός των άλλων, η ΑΒΒ σκοπεύει να κάνει χρήση και ενός software ονόματι SafeMove2 το οποίο επιτρέπει στα ρομπότ της αλλά και σε άλλα αυτόματα μηχανήματα να συνεργαστούν με το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό με αρμονία και ασφάλεια.

Η εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει το πιο εξελιγμένο εργοστάσιο κατασκευής ρομπότ παγκοσμίως ενώ σε αυτό θα υπάρχει και ένα ειδικό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης, η ΑΒΒ θα εμπλουτίσει την ποικιλία των ρομπότ που θα κατασκευαστούν για κινέζικες εταιρίες όπως για παράδειγμα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και για τις εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στην οποία προμηθεύει προϊόντα της η ΑΒΒ με την αμερικάνικη αγορά να είναι πρώτη. Η εταιρία αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του νέου της εργοστασίου στα τέλη του 2020 σε μια έκταση 75.000 τετραγωνικών μέτρων.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.