Business

Google: “Καμπάνα” 6.75 εκατ. δολαρίων από την Ρωσία λόγω Android

Με πρόστιμο 6.75 εκατομμυρίων δολαρίων τιμώρησε την Google η Ρωσία για μη θεμιτό ανταγωνισμό επειδή ζητά από τους κατασκευαστές να εγκαταστήσουν Android εφαρμογές στις mobile συσκευές που επιλέγουν το δικό της λειτουργικό σύστημα.

Η πλειοψηφία των smartphones και tablets που πωλούνται στη Ρωσία, τρέχει Android και η ρώσικη Yandex (από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες λογισμικού) υπέβαλε μήνυση την περασμένη χρονιά κατηγορώντας την Google για κατάχρηση της θέσης της.

Το ίδιο το ποσό για τα δεδομένα της Google είναι μικρό – όπως επισημαίνει το Recode είναι λιγότερα απ΄όσα βγάζει σε μια ώρα- όμως η απόφαση δείχνει την εχθρική στάση που έχουν οι αρχές απέναντι στην Google, ιδιαίτερα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η Κομισιόν έχει στραφεί ενάντια στην Google και την ερευνά για αρκετό καιρό ακριβώς για τον ίδιο λόγο- για κατάχρηση της θέσης της έναντι άλλων εταιρειών αναγκάζοντάς τες να ενσωματώνουν τις δικές τις υπηρεσίες στις Android συσκευές.

Επόμενος στόχος των ρωσικών αρχών σε θέματα ανταγωνισμού, είναι η Apple κατά της οποίας έχει ξεκινήσει η έρευνα λόγω της πιθανής εμπλοκής της σε υπόθεση καθορισμού τιμών των iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν πως από τον περασμένο Οκτώβριο, οι τιμές της Apple και 16 άλλων καταστημάτων λιανικής, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα και θεωρείται πως αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά υπήρχε κάποια συμφωνία.

Όσο για την υπόθεση της Google, ο αμερικανικός κολοσσός δήλωσε: “θα εξετάσουμε την απόφαση πριν αποφασίουμε ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες…μέχρι τότε εξακολουθούμε να συζητούμε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές, τους κατασκευαστές και τους σχεδιαστές προγραμμάτων να επωφεληθούν κατά όσο περισσότερο γίνεται από το Android στη Ρωσία”.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Αυγούστου 2016 13:57

Σχόλια

  • Η Ευρώπη και η ρωσια πριν κατηγορήσουν κάθε αμερικάνικη εταιρία παγκόσμιου βεληνεκούς (είτε λέγεται Google είτε apple, είτε Microsoft), ας καθησουν να αναρωτηθούν γιατί δεν έχουν και αυτοί μία τέτοια εταιρία που να μπορεί να τις ανταγωνιστεί.

  • Μα james εδω εχουμε τραπεζες που πρεπει να εχουν στα ταμια τους τον πλουτο ολης της ηπειρου.ολα τα λεφτα απο τα ταμια των κρατων περνουν μεσα απο το τραπεζικο συστημα το οποιο φυσικα πρωτα καλυπτει τις τρυπες του κ τις σπαταλες του κ μετα βγαινει εξω υπο μορφη επιδοτησεων κ δανειων.κ δυστυχως τραγικα δε γινονται μονο στην ελλαδα αλλα ειναι το γερμανικο μοντελο ετσι.λιτοτητα οπως μας τα εχουν κανει κουδουνια σε σχεση με καταναλωση που ισχυει στις ηπα.κ στις ηπα εσκασαν οικονομικοι οικοι αλλα περασε η φουρτουνα αμεσα για το κρατος παντα κ τις εταιρείες τους (ο λαος δε γνωριζω τι κανει).στην ευρωπη τρεμουμε ακομα κ για μια ελληνική μη σκασει ποσο μαλλον για την deutsche bank που ακουγετε.για εταιρειες κολοσσους ειμαστε;ας ειναι καλα οι πατρωπαραδοτες αυτοκινητοβιομηχανιες που υπαρχουν ακομα.

  • Εξήγησε μου ένα λόγο που τα Google apps κάνουν το Android καλύτερο. Βασισμένο σε opensource κώδικα και "κλεμμένο" παραμετροποιείται για να γίνει ανεκτό από θέμα διαχείρισης ενέργειας ασφαλείας και εφαρμογών. Δένεται όμως με πακέτο υπηρεσιών που βγάζει πολλά εκατομμύρια σε μια εταιρία που ξεκίνησε από ένα γκαράζ με στόχο να κάνει το Internet χρήσιμο και όχι να γίνει επενδυτικός όμιλος όπως είναι η Alphabet με ανταγωνιστικά προϊόντα ακόμη και στο εσωτερικό της.

    Η ανάπτυξη που λες δεν είναι εταιρίες κολοσσοί και οι αμερικανικές τράπεζες βασίζονται στις ευρωπαϊκές οι οποίες είναι πολύ πιο ασφαλείς και διαυγείς από τις αμερικανικές

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.