Samsung: Η πρώτη που ξεκινά την μαζική παραγωγή 10nm chips

Η Samsung ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την μαζική παραγωγή 10nm chips και γίνεται η πρώτη εταιρεία που κάνει κάτι τέτοιο. Η ίδια ανέφερε ότι οι πρώτες συσκευές με 10nm chips θα βγουν στην αγορά από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ήδη έχουν ακουστεί οι πληροφορίες ότι η Samsung θα αναλάβει την παραγωγή του Snapdragon 830, του chipset ναυαρχίδα της Qualcomm, στο οποίο θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία των 10nm.

Η Samsung αναμένεται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Fan-out Panel Level Package (FoPLP). Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα επιτρέψει στην Samsung να κατασκευάσει τα chips χωρίς τυπωμένο circuit board για το υπόστρωμα του πακέτου. Ουσιαστικά, η FoPLP αυτό που θα καταφέρει είναι να μειώσει το κόστος κατασκευής, θα είναι πιο εύκολο για τη Samsung να τοποθετήσει Input/Output θύρες και θα κάνει τα chips πιο λεπτά. Επιπλέον, από τη στιγμή που έχουμε τη διαδικασία των 10nm, αναμένουμε βελτίωση ως προς την δύναμη και την θερμική απόδοση.

Όμως, έχει ακουστεί ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία των 10nm και στον δικό της Exynos 8895, ο οποίος μαζί με τον Snapdragon 830, αναμένεται να μπει στο Samsung Galaxy S8.

Τέλος, η TSMC είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες ότι θα κατασκευάσει chips χρησιμοποιώντας τη διαδικασία των 7nm ξεκινώντας από το 2018. Η Samsung αναμένεται να ακολουθήσει.

Samsung 10nm soc, Samsung: Η πρώτη που ξεκινά την μαζική παραγωγή 10nm chips

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Η πυριτιδα που θα χωρέσει;

kostas

@Dimitris ξερουν αυτοι,θα βγαλουν την νανο πυριτιδα.τωρα που πηραν φορα δεν τους σταματαει τιποτα,εχουν βαλθεί να ανατιναξουν την τεχνολογια στον αερα

panos

Αυτή η ειδηση της μαζικής παραγωγής δεν ξερω γιατι αλλά μου ακούγεται σαν απειλη.
Σαν μαζική καταστροφή ένα πράγμα.

ChristosT

Είπα κι εγώ…αργήσανε τα trolls…

κΩστας

Τι είναι τα chips με διαδικασία 7nm?

Don mitso mou

Έλα Χρησταρα πες την αλήθεια, ο Βλαχακης σου στέλνει notification όταν κάποιος γράφει κάτι για τη Samsung

manosz

Όπου ακούς πολλές πρωτιές κρατα κ κάνα ζευγάρι γάντια αμιαντου…

Sofo

Τουλάχιστο αυτοί κάνουν έρευνα. Οι άλλοι έμειναν ακόμα στην εποχή του Steve Jobs

M.G

Τουλάχιστον οι άλλοι φτιάξανε λειτουργικό μόνοι τους, αυτοί το πήραν από την Google γραμμένο στο γόνατο.

crhistosGR

@M.G Η samsung εχει κανει αρκετες αλλαγες στο λειτουργικο. Μερικες απο αυτες ειναι οι εξης: ultra power saving mode, ultra data saving mode, theme store, galaxy apps, my knox, game launcher, kids mode, find my mobile, smart switch, s health, s note, samsung members και αλλα.

M.G

“Ξέχασες” το Polaris office προεγκατεστημένο που δούλευα αποκλειστικά το 2011 σε Note I για να δημιουργήσω αρχεία Word Excel. Και διάφορα άλλα με αποτέλεσμα να σέρνεται η συσκευή.

Λευτερης

Για τους πολλους ααχετους που μιλανε για πυριτιδες κτλ να θυμισω οτι τον Α9 ( και πολλουε προηγουμενους ) επεξεργαστες της Apple τους κατασκευασε η Samsung. Οπως και πολλα αλλα εξαρτήματα πολλων μοντελων iPhone και αλλων κινητων. Επισης η Qualcomm τον 820/821 τον κατασκευασε αφου ζητησε τη βοηθεια της Samsung γιατι μονη της εφτιαχνε φριτεζες αντι για CPU (βλεπετε SD 810). Την ιδια βοηθεια ζητησε και για τον 830. Στα Android ο καλυτερος επεξεργαστης ειναι ο Exynos. Οποτε αφηστε την καραμελα και διαβαστε πριν γραψετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.