Samsung & Apple έκλεισαν deal για 60 εκ. οθόνες OLED

Η Samsung Display, το τμήμα του τεχνολογικού κολοσσού που ασχολείται με την κατασκευή οθονών, ολοκλήρωσε τη συμφωνία για με την Apple για την παροχή 60 εκατ. OLED panels για το επόμενης γενιάς iPhone.

Αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία που κάνουν Apple και Samsung. Η πρώτη συμφωνία που υπέγραψαν τον Απρίλιο προέβλεπε ότι η Samsung Display θα παρείχε 100 εκατ. OLED panels για το iPhone. Τα 60 εκατομμύρια έρχονται να προστεθούν στα 100 εκατ. του Απριλίου μαζί με το ποσό των 4.3 δολ. που πρέπει να δώσει η Apple.

Να σημειωθεί ότι η οθόνη OLED φημολογείται ότι φέτος θα μπει μόνο το επετειακό iPhone 8/ iPhone X και τα 160 εκατ. κομμάτια μοιάζουν αρκετά μεγάλος αριθμός μόνο για ένα μοντέλο. Samsung και Apple δεν έχουν κάνει επίσημη ανακοίνωση για το deal έτσι ώστε να γνωρίζουμε για ποια μοντέλα προορίζονται τα panel ή για πόσο χρονικό διάστημα είναι το deal.

H Αpple θα πληρώσει 71 δολάρια για κάθε panel, ενώ αντίστοιχα για το iPhone 7 πλήρωσε 40 δολάρια. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχουν ακουστεί πληροφορίες πως η τιμή του iPhone 8/X θα ξεπερνά τα 1000 δολάρια.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, οι πληροφορίες θέλουν την Apple να βάζει οθόνη OLED μόνο σε ένα από τα τρία μοντέλα iPhone που θα λανσάρει φέτος. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα πάει σε OLED. Η Samsung χρησιμοποιεί OLED σχεδόν στο 70% των μοντέλων της, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς S, ενώ το iPhone χρησιμοποιεί οθόνες liquid-crystal από διάφορους κατασκευαστές όπως LG Display, Sharp και Japan Display.

Η Samsung Display κυριαρχεί σε περισσότερο από το 95% της αγοράς mobile OLED. Η αντίπαλη LG Display προσπαθεί επίσης να ανεβάσει την παραγωγή OLED με στόχο να είναι ο δεύτερος προμηθευτής της Apple από του χρόνου.

Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν τη Samsung να έχει ανεβάσει τον πήχη πωλήσεων για το Samsung Galaxy S8 στα 60 εκατ. Το Samsung Galaxy S7 πούλησε 48 εκατ. κομμάτια και το S6 45 εκατ.

apple samsung oled, Samsung & Apple έκλεισαν deal για 60 εκ. οθόνες OLED

Πηγή: 1,2,3

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Τα 160 εκατομμύρια πάνελ παραγγελία δεν αντιστοιχούν απόλυτα σε αντίστοιχο αριθμό πωλήσεων σε ένα μονο έτος .
Όχι βέβαια οτι ειναι απίθανο να συμβεί . Θεωρώ οτι αν κάποιος σκοπεύει να χαλάσει πανω απο 800€ ή $ του χρόνου για I phone δεν θα αγοράσει τα πιο “φτωχά” I phone 7s (ή οπως αλλιώς ονομαστούν αν ισχύουν οι μεχρι τωρα πληροφορίες ) αλλα το “επετειακό ” υποτίθεται κ πιο premium I phone με Oled panel.
Υ.Γ 48 εκατομμύρια S7 για όλο το 2017.. Τι στιγμη που το 7 plus μονο του σε ένα τρίμηνο άγγιξε τα 30…

ChristosT

71 δολ το ένα και όταν πάς να το αντικαταστήσεις (αυτό συμβαίνει σε όλους) το πληρώνεις 200 πάνω κάτω…ελπίζω τα 31 ευρώ διαφορά να μην βγούνε κανά 200άρι παραπάνω.

Παναγιώτης

Οικονομία από τώρα για να πάρετε iPhone 1000$ Το καλό είναι ότι υπάρχουν και η δόσεις. Θα το βάλουν σε 36 άτοκες με πιστωτική. Ο Έλληνας μπορεί να μην έχει ψωμί να φάει ο φοιτητής Έλληνας μπορεί να μην πληρώνει το ενοίκιο κτλ… IPhone όμως θέλει να πάρει. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι είχουν άλλο κύρος με το iphone στα χέρια τους…

kakalos

70 ευρω το πανελ και οταν σου σπασει και πας να αλλαξεις οθονη σου ζητάνε 200 ευρώ.

ev

Εεε απο που θα ψώνιζε η apple από τη samsung φυσικά.Για να δω τωρα διαξιφισμούς…

jonjon

Chris BMW@ το iPhone το πουλάει μόνο η 🍎 ενώ Android δεν φτιάχνει μόνο η Samsung!

tasos

Μα καλα η apple δεν ελεγε οτι οι ολεντ οθονες εχουν αφυσικα χρωματα.κακο ασπρο κ.λ.π τι εγινε ρε παιδια?!!!???Και αλλη κωλοτουμπα??Μετα το μεγεθος που δεν θα εβγαζε μεγαλο κινητο λογω δυσχρηστιας κ.λ.π!!Και μαλιστα αγοραζει και απο Samsung τις οθονες??!!Καποτε την σεβομουν σαν εταιρεια παροτι που δεν αγορασα ποτε κινητο της,τωρα δεν τη σεβομαι καν με τοση κωλοτουμπα και κοροιδια..καλα εσεις που υποστηριζετε apple δεν σας προσβαλλει που σας θεωρει χρυσοψαρα??Τι να πω πια??ΘΑ κανει και κανα 1000αρικο..Περαστικα σας χρθσοψαρα-προβατακια..

Gvirginia

@tasos

Δηλαδή αν κάποιος πριν δέκα χρόνια έλεγε “Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αξίζουν γιατί δεν έχεις αυτονομία, επιδόσεις και σταθμούς φόρτισης” θα έλεγες ότι έκανε κωλοτούμπα αν φέτος αγόραζε ηλεκτρικό αυτοκίνητο?

Τι το περίεργο που αγοράζει από τη Samsung? Και κατασκευή επεξεργαστών της είχε αναθέσει και λογικά τίποτα RAM / NAND αγοράζει κ.ο.κ.
Για το μέγεθος έχεις δίκιο.

One

Οι oled δεν εχουν εξελιχθεί σχεδον καθόλου 10 χρόνια που ανακοινωθηκαν πρωτα απο τη Sony το 2007 εως σήμερα που παίρνανε σε αρκετές συσκευές κινητών και τηλεοράσεων.
Το μόνο που κατάφεραν ειναι να πανε την διάρκεια ζωής απο τις 2000 ωρες στις 4000 αλλα και παλι δεν φτάνουν τις 10.000 ώρες ζωής που έχουν οι IPS.
Ασε που οι Oled που χρησιμοποιούν οι Κορεατες ειναι WRGB, δηλαδη χρησιμοποιούν ενα επιπλέον pixel για το ασπρο, με οτι συνεπάγεται αυτο, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επαγγελματική χρήση σε αντίθεση με τις RGB OLED οι οποίες ειναι πολύ πιο ακριβές.
Ασε που σε λιγα χρόνια θα κυκλοφορήσουν οι MicroLED που ειναι καλύτερες απο τις Oled και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωης.
Τις Oled τις θεωρώ κακη επένδυση αλλα οταν κάποιες εταιρίες κοιτάζουν μονο το κέρδος και θέλουν να αναγκάζουν τους καταναλωτές να αλλάζουν συσκευή σε συχνότερα διαστήματα αυτα συμβαίνουν.

Agnostos13

@One:
Οι oled πριν 10 χρονια σου πεταγαν τα ματια εξω…πλεον εχουν γινει πιο ικανοποιητικες.
Οι wrgb ειναι η “πατεντα” που βρηκαν στην Samsung για να αυξησουν την φωτειονοτητα της οθονης ωστε να μπορει να ανταγωνιστει τις lcd-ips.
Το βασικο μελημα της Apple ειναι να εκμεταλευτει την οικονομια ενεργειας που προσφερουν οι amoled ωστε να μπορει να αυξησει τοσο την αυτονομια της συσκευης οσο και ενδεχομενως την αναλυση της οθονης.

Darth

70!!!?? Ωχ Θα πέσει κλαμμα αν σπάσει πάνελ… Τώρα που ήταν 20$ βαρουσε 200 για αλλαγή με 70 wtf θα γίνει? Και το χειρότερο… Επειδή είναι της Samsung ξεχνάς τα after market panels.. Ουσιαστικά σου έσπασε αλλάζεις κινητό

John

Επιτέλους τέλος οι ξεπλυμένες χρωματικά IPS με το μαύρο που μόνο μαύρο δεν είναι (μάλλον γκρι) , καιρός ήταν να βάλει και η Apple οθόνες της προκοπής.

giorgosgek

@John μη μιλας πολυ , θα σου ριξουν κραξιμο

agnostos13

@John: Ελα πες την αληθεια…αγορασες συσκευη με amoled για να την βλεπεις σβηστη (μαυρο)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.