Samsung, μεγάλη περικοπή στον μισθό του Shin λόγω κακών πωλήσεων

Ο επικεφαλής και co-CEO της Samsung, JK Shin ένοιωσε και στη δική του τσέπη τα κακά οικονομικά αποτελέσματα της Samsung καθώς είδε τον μισθό του να συρρικνώνεται κατά πολύ. Το τρίμηνο που μας πέρασε κέρδισε περίπου 630,000 δολάρια μαζί με μισθό και bonus ενώ το προηγούμενο τρίμηνο το ποσό ήταν στο 1.5 εκατομμύριο δολάρια.

Αυτό βέβαια δεν τον κάνει λιγότερο εκατομμυριούχο καθώς είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους του χώρου, μετά όμως τον CEO της Apple, Tim Cook ο οποίος πήρε σπίτι του 4.25 εκατομμύρια δολάρια πέρσι. Όμως, η τεράστια μείωση στον μισθό του JK Shin δείχνει την δύσκολη κατάσταση της Samsung.

Ο τεχνολογικός γίγαντας είναι ακόμη ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones με 24% της αγοράς αλλά τελευταία χάνει συνεχώς έδαφος από φθηνά κινέζικα brands όπως είναι η Xiaomi και η Samsung έχει κάθε λόγο να ανησυχεί διότι η Xiaomi είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής με τα περισσότερα κέρδη και προηγούμενο τρίμηνο διπλασίασε τις πωλήσεις της.

Η Samsung παρ όλα αυτά συνεχίζει να παραμένει μια εξαιρετικά κερδοφόρα εταιρεία με τα έσοδα του τρίτου τριμήνου να είναι στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν τριπλάσια από της Google, και τα καθαρά κέρδη της άγγιξαν τα 4.3 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα πρέπει να βρει όμως έναν τρόπο να ανταγωνιστεί τους φθηνούς αντιπάλους ή να φτιάξει μια νέα συσκευή που θα έχει την επιτυχία του Samsung Galaxy S3. Το Samsung Galaxy S4 και λιγότερο το Samsung Galaxy S5, τα πήγαν καλά αλλά δεν είχαν την επιτυχία του Galaxy S3.

shin pay cut, Samsung, μεγάλη περικοπή στον μισθό του Shin λόγω κακών πωλήσεων

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σάκης

Είναι αλήθεια πώς η Samsung αρχίζει και χάνει έδαφος,κόντρα στην μεγάλη ανταγωνιστική πλέον υπερδύναμη Κίνα.Αγγίζει τα όρια της τρέλας το τι παράγει και εξάγει πλέον αυτήν η Χώρα!

Τομ

Τιμημένο Galaxy s3! Κρατάει ακόμα μια χαρα και με μια cyanogenmod αν αξιωθώ να ασχοληθώ θα ειναι ακόμα καλύτερο.

Δημητρης

Ας ρίξουν τις τιμες για να είναι ανταγωνιστικοι. Οι κινέζοι προσφέρουν τα ίδια με λιγότερα λεφτά. Το s3 ακόμα και τώρα αξίζει αν το πουλούσαν 150€.

παναγιωτης

αφραγκος εμεινε !!!!

Sot11

Όταν κυκλοφορούν κάτι σαν το s5 και τολμάνε να το βάζουν σε αυτή την τιμή, είναι λογικό να συμβεί κάτι τετοιο

dimitris

Πιστεύω ότι το s3 εκανε περισσότερες πολισεις επειδή εκανε ενα τεράστιο βήμα απο το s2 ενω το s4 απο το s3 οχι τωρα το s5 εχει εξελιχθεί σε σχέση με το s4 αλλα οχι αρκετά ώστε να κανει τις πολισεις του s3

Jimmy9

Σώζεται μόνο λόγω tablets. Μόνο ένα καλό s6 την σώζει, αλλιώς Samsung ένα πράγμα λέω σαν κάτοχος s3: Goodbye και ο γάιδαρος πετάει.
Μετά θα δούμε αν θα είσαι κερδοφόρα.

Γιωργος Παππας

Δεν αναρωτηθηκαν εκει πανω στην samsung για ποιον λογο η xiaomi παιρνει πελατες;; Γιατι να παρει κανεις το note 4 με 850 ευρω οταν υπαρχει κατι καπως κατωτερο αλλα στα 300 ευρω; Τι να τα κανουμε τα fingerprint scanners και ολα τα (περιττα καμια φορα) features οταν κοστιζουν ισα με 2 δυνατα smartphone; Ας δοκιμασουν να μειωσουν την τιμη και θα δουνε πως θα ανεβουν τα εσοδα..

Alexandros

Δηλαδή η LG δεν πήρε πελάτες; Μας δουλεύουν; Ηταν μια μόδα και αρχίζει να περνάει…
Όταν βγάζει η LG καλύτερα τηλέφωνα G2/G3 με χαμηλότερη τιμή γιατί ο άλλος να πάρει samsung;
Μόνο κάτι “χωριατάκια” αγοράζουν ακόμα samsung γιατί είναι καλύτερα σε όλα από τα αντίστοιχα LG/Sony/HTC που βέβαια αν τους ρωτήσεις γιατί θα σου πουν γιατί είναι samsung…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.