Samsung Electronics: Παραιτείται ο CEO λόγω “πρωτοφανούς κρίσης”

Samsung Electronics ceo, Samsung Electronics: Παραιτείται ο CEO λόγω “πρωτοφανούς κρίσης”

Σε μια κίνηση που μάλλον δεν περίμενε κανείς, ο Kwon Oh-hyun, CEO της Samsung Electronics, αντιπρόεδρος και επικεφαλής της Samsung Display, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τις θέσεις του αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της Samsung. Η παραίτηση θα έχει ισχύ από τον Μάρτιο του 2018.

Ο Kwon Oh-hyun, ήταν γνωστός και ως “Mr. Chip” μιας και ήταν αυτός που κατάφερε να μετατρέψει τη Samsung σε παγκόσμιο ηγέτη στα memory chips. Ο 64χρονος Kwon εργάστηκε σχεδόν για 30 χρόνια στη Samsung.

Γιατί όμως αποφάσισε να γνωστοποιήσει τώρα την παραίτησή του, ειδικά την ώρα που η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο, να σπάσουν κάθε ρεκόρ; Αναλυτές βρίσκουν περίεργη την κίνηση του Kwon και τονίζουν ότι και για το τέταρτο τρίμηνο η Samsung αναμένει ακόμη μεγαλύτερα έσοδα, και αυτό χάρη στα τμήματα που ηγείται ο ίδιος.

Στην επιστολή που έστειλε προς τους υπαλλήλους του ο Kwon γράφει: “Είναι κάτι που σκεφτόμουν πολύ και για αρκετό καιρό. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά αισθάνομαι ότι δεν μπορώ πλέον να το αναβάλλω. Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου κρίση στο εσωτερικό, πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή η εταιρεία να κάνει μια νέα αρχή, με ένα νέο πνεύμα και νέα ηγεσία για να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις που προκύπτουν από την ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία πληροφορικής”.

Αναφερόμενος στην “άνευ προηγουμένου κρίση”, ο Kwon προφανώς εννοεί την προφυλάκιση του Lee Jae-yong, του de facto ηγέτη της Samsung, με την κατηγορία της δωροδοκίας. Φαίνεται πως η προφυλάκιση του Lee αρχίζει να έχει σημαντικές συνέπειες στο εσωτερικό της Samsung.

Ο Kwon βρισκόταν στη θέση του Samsung Electronics CEO από το 2012. Ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιος θα πάρει τη θέση του, ενώ να σημειωθεί πως εκτός από τον Kwon, η Samsung έχει δυο ακόμη co-CEOs.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sosimple

Κριση στη σαμσουνγκ λεει.. Χαχα..
Σκεψου να μιλαγε για την Ελλάδα.. Το λιγότερο, χαρακιρι θαχε κανει..

Tzonaros

Δεν μιλαει για κριση οικονομικη αλλα μαλλον για σκανδαλα λου ισως να βγουν

bezilys

Χαχαχαχαχα

Chris_BMW

Απο τα σχόλια καταλαβαίνεις πως κανένας δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει το άρθρο παρα τον τίτλο μονο ο οποίος προφανώς έξυπνα διατυπωμένος απο τον αρθρογράφο ειναι συλλέκτης “κλικ”

Δεν αναφέρεται σε οικονομική κρίση της εταιρείας αλλα διοικητική …
Όλοι κάνουν τον κύκλο τους ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.