Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ ενέκρινε το νέο ένταλμα σύλληψης κατά του Lee Jae-yong, που επίσημα έχει την θέση του αντιπροέδρου της Samsung, αλλά ουσιαστικά είναι ο ηγέτης του τεχνολογικού γίγαντα. Ο Lee Jae-yong βρίσκεται υπό κράτηση λόγω των κατηγοριών ότι δωροδόκησε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ν. Κορέας. Ο Lee αναφέρεται ότι κατέβαλε το ποσό […]
Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ ενέκρινε το νέο ένταλμα σύλληψης κατά του Lee Jae-yong, που επίσημα έχει την θέση του αντιπροέδρου της Samsung, αλλά ουσιαστικά είναι ο ηγέτης του τεχνολογικού γίγαντα.
Ο Lee Jae-yong βρίσκεται υπό κράτηση λόγω των κατηγοριών ότι δωροδόκησε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ν. Κορέας. Ο Lee αναφέρεται ότι κατέβαλε το ποσό των 36 εκατ. δολαρίων σε δυο ιδρύματα που ανήκουν σε πολύ κοντινό συνεργάτη του προέδρου Park Geun-hye. Ο σκοπός ήταν να κερδίσει την προεδρική υποστήριξη για μια συγχώνευση δυο εταιρειών που ανήκαν στη Samsung.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Lee συλλαμβάνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το πρώτο ένταλμα εκδόθηκε τον Ιανουάριο, αλλά τελικά ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος. Τελικά όμως φαίνεται πως συλλέχθηκαν περισσότερα στοιχεία, ικανά να επιτρέψουν στις αρχές να προχωρήσουν σε δεύτερη σύλληψη.
Στη λίστα με τις κατηγορίες κατά του Lee περιλαμβάνεται η υπεξαίρεση, δωροδοκία, ψευδορκία, απόκρυψη εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και η παράνομη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ο ισχυρός άνδρας της Samsung βρίσκεται υπό κράτηση και μέχρι την έναρξη της δίκης θα μπορούσαν να περάσουν ακόμη και 18 μήνες.
Να σημειωθεί ότι ο Jay Y. Lee είναι ο γιος του Προέδρου της Samsung, Lee Kun-hee, ο οποίος δεν έχει δυναμικό ρόλο από τότε που έπαθε καρδιακή προσβολή το 2014. Επομένως είναι ουσιαστικά εκείνος ο επικεφαλής της Samsung.
Franchisee της Pizza Hut ζητά 100 εκατ. δολάρια αποζημίωση, ισχυριζόμενος ότι το AI σύστημα παράδοσης Dragontail κατέρριψε πωλήσεις και επιδείνωσε την εξυπηρέτηση.
Αυτο ειναι παλαιό. Έχει αθωωθεί…
Είναι νέα σύλληψη, όπως αναφέρεται και στο κείμενο. Εδώ είναι η παλαιότερη https://techblog.gr/b2b/samsung-boss-is-set-free-3762/
Ολα καλα.Εδω τι γινεται.θα συλλαβουν κανεναν?
Στην Αμερική θα συλλάβουν κανέναν;
Καινούρια σύλληψη είναι.
Δεν τους φτάνουν τα κερατιάτικα θέλουν και 36 εκ ακόμη…
ΑΠΛΗΣΤΟΙ άνθρωποι που δεν χορταίνει το μάτι…
Μες στη ρεμουλα αυτη η εταιρια μια ζωη
Ο άλλος τον τρολλαρει ηχογραφει με iphone: P
Έλα ρε συ. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Σαμμυ, και μάλιστα αντιπρόεδρος, δωροδοκεί;
Ένα σύννεφο να πέσω !
samsung, τι να πείς…