Η Samsung κάνει περικοπές στο μοναδικό εργοστάσιο smartphones που έχει στη Κίνα

Samsung, Η Samsung κάνει περικοπές στο μοναδικό εργοστάσιο smartphones που έχει στη Κίνα

Η Samsung είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones παγκοσμίως. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η εταιρεία θα κάνει περικοπές στο μοναδικό εργοστάσιο smartphones που έχει στη Κίνα.

Εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού που δέχεται η Samsung από την Apple και τη Huawei στην Κίνα, το μερίδιο της στην αγορά έχει πέσει στο 1%, σε αντίθεση το 2013 που ήταν 20%. Αυτό οδήγησε την εταιρεία να μειώσει την παραγωγή της στο εργοστάσιο Huizhou.

Αυτές οι περικοπές θα οδηγήσουν στην απώλεια θέσεων εργασίας και μία σειρά εσωτερικών και εξωτερικών αναταραχών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μία περίοδο στην οποία η Samsung έχει αρκετά προβλήματα. Τα δύο πιο βασικά είναι το Samsung Galaxy Fold και η συνεχής καθυστέρηση κυκλοφορίας του επερχόμενου Samsung Galaxy Home.

Ωστόσο, δεν είναι όλα αρνητικά, αφού αναφορές δείχνουν ότι οι πωλήσεις της Samsung αυξήθηκαν κατά 40% το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με την προηγούμενη οικονομική περίοδο.

Ένας εκπρόσωπος της Samsung στην Κίνα, δήλωσε ότι γίνεται κάποια προσαρμογή στον όγκο παραγωγής και στο προσωπικό με βάση την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

Όσοι εργαζόμενοι θέλουν μπορούν μέχρι τις 14 Ιουνίου να δηλώσουν εθελούσια απόλυση λαμβάνοντας κάποια αποζημίωση. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση.

Να σημειώσουμε ότι παρά τις περικοπές, η Samsung έχει επικεντρώσει την παραγωγή στις αναπτυσσόμενες ινδικές και βιετναμέζικες εγκαταστάσεις, διότι η κινεζική αγορά παραμένει ελλιπής για την εταιρεία.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilisN9

Εγώ λέω να φύγει τελείως από την Κίνα και να το κλείσει το εργοστάσιο με το 1%. Τσάμπα ενισχύει την Κινέζικη οικονομία και η Samsung. Ας πάει στην Huawai το 1%. Η Samsung μπορεί να μεταφέρει το εργοστάσιο στην Ινδία που εκεί την υποστηρίζουν τουλάχιστον.

Γ.

Η Samsung είναι τραγική. Καλό hardware χάλια software. Όλα της κολλάνε από κινητά μέχρι τηλεοράσεις και home cinema. Έχει καταντήσει άθλια. Τι να λέμε. Ας κλείσει.

Κώστας Βλαχάκης

Ότι να ναι σχόλιο. Σε ένα τσουβάλι όλα. Πες το μοντέλο που είχες και σου δημιούργησε πρόβλημα.

Ο μόνος που θα κλείσει, είναι ο υπολογιστής σου απόψε το βράδυ.

kostas

εχει δικαιο κωστα,και το δικο μου galaxy s2 που εχω στην κατοχη μου αρχισε να κολλαει και η μπαταρια να μην κραταει

vasilisN9

Κάνε ένα ευχέλαιο, δεν σου φταίει η Samsung!

Manoslve

Εσύ πρέπει να είσαι χαβανεζος. Αλλιώς δεν εξηγείτε διαφορετικά αυτό σχόλιο που γράφεις. Ή έχεις μείνει στην περίοδο έτος 2011 με 2012 Που τα Samsung μετά λίγο καιρό κολλούσαν.

Stelans

S8 2 χρονών πάει σφαίρα όπως τη πρώτη μέρα καθώς επίσης και s7 edge φίλου 👏👏

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.