Samsung: Πτώση ρεκόρ για το μερίδιο αγοράς το τρίτο τρίμηνο [Gartner]

Για το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Samsung ήταν μια από τις εταιρείες που επλήγη στις πωλήσεις. Ενώ το Samsung Galaxy Note 7 είχε ξεκινήσει πολύ καλά και είχε την προοπτική να πουλήσει, τελικά η Samsung στάθηκε άτυχη με την διπλή ανάκληση και την διακοπή παραγωγής.

Η ιστορία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το μερίδιο αγοράς της Samsung, το οποίο φαίνεται να σημείωσε πτώση ρεκόρ. Το μερίδιο της Samsung σύμφωνα με την Gartner συρρικνώθηκε κατά 14% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι, που σημαίνει 12 εκατ. λιγότερες πωλήσεις. Φυσικά ο αριθμός δεν οφείλεται μόνο στο Samsung Galaxy Note 7, αλλά ήταν και πάλι η χειρότερη πτώση που έχει δει η Samsung.

Ωστόσο το ποσοστό δεν πήγε στην Apple, μιας και τα νέα iPhones ήταν στην αγορά μόλις δυο εβδομάδες μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Για την ακρίβεια ήταν ένα τρίμηνο που και η Apple είδε το μερίδιο αγοράς της να συρρικνώνεται κατά 6% από πέρσι. Πήρε το 11.5% από τα 373 εκατ. κινητά που απεστάλησαν το τρίτο τρίμηνο.

Ποιοι κατασκευαστές κατάφεραν τελικά να έχουν θετικό πρόσημο; Μέσα στα τελευταία τρίμηνα κινέζικα brands όπως Vivo, Oppo και Huawei έκαναν άλματα, το ίδιο συνέβη και το τρίτο τρίμηνο. Ειδικά η Huawei αξίζει να σημειωθεί, καθώς δεν είναι πολύ μακριά από τα ποσοστά της Apple. Άλλωστε έχει δηλώσει ότι τα επόμενα δυο χρόνια θέλει να πάρει τη δεύτερη θέση από την Apple.

Ο πίνακας της εταιρείας ερευνών Gartner

samsung market share drop, Samsung: Πτώση ρεκόρ για το μερίδιο αγοράς το τρίτο τρίμηνο [Gartner]
samsung market share drop, Samsung: Πτώση ρεκόρ για το μερίδιο αγοράς το τρίτο τρίμηνο [Gartner]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Το 19% θα το ξαναδεί στα όνειρά τις!!!
Αν είναι στο 9% του χρόνου τέτοιες μέρες θα πρέπει να χαίρεται!!!!
Τεράστιο το ποσοστό των υπολοίπων!!!!
Αγγίζει το 50% Δηλαδή ο ένας στους δύο επιλέγει διαφορετική εταιρία από τις 5 κορυφαίες σε πωλήσεις…
Λέει πολλά αυτό… Τεράστιος ο ανταγωνισμός!!!!

Nikod

Ρε παιδια απορια το εχω… Γιατι ποτε στους πινακες δεν εχουν την sony;

shadgr

Από σήμερα θα είμαι στους “others”.. Βαρέθηκα τα κινητά που κοστίζουν και δεν παρέχουν τίποτα. Mi max..

vladimiros

Ετσι οπως τα λες Ιωαννη αν σκεφτεις απο τον πινακα λειπουν ονοματα οπως Lg,Sony,Htc,lenovo,Xiaomi, δεν ειναι μικρα ονοματα αυτα, γιαυτο 1 στους 5 διαλεγει εκτος τις 5αδας!

vladimiros

1 στους 2 σορυ!

Sint

Αυτό μόνο υγεία σημαίνει. Να διαλέγεις άλλη εταιρία όταν δε σε σεβονται.Καποτε ήταν η ΝΟΚΙΑ η HTC και τωρα ώρα να δοκιμάσουν και οι άλλοι τη δύναμη του καταναλωτή. Θέλει ακριβές συσκευές η Samsung Κ πανακριβες η Apple? Yπαρχει και η Huawei. Τα ακριβαινει κι αυτή; Aς είναι καλά η xiaomi η LG και δεκάδες άλλοι.

Fotis

Η Samsung είναι η νέα Νοκια το 2013 είχε το 34% της αγοράς . Επίσης το τρίτο τρίμηνο του 2013 είχε πουλήσει πάνω από 87 εκ συσκευές

Fotis

Επίσης Samsung και Apple θα πιεστούν ακόμη περισσότερο με την είσοδο της Νοκια . Τότε η Samsung αν μείνω με ένα 16% θα πρέπει να είναι χαρούμενη

Ν.τ.

Η Samsung θα πιαστεί από τη Nokia?Ούτε το 1990 δε θα γινόταν. NOKIA δε θα ξαναυπάρξει ποτε.Τουλαχιστο οπως καποτε.Τι να ξανακάνει μια εταιρία που έκανε κάποτε τα ίδια?

Γιώργος

Όλοι οι παγκοσμίου φήμης φραπεδο-ειδικοί μαζεύτηκαν στο avclub. Ο άλλος μάλιστα βλέπει και συγκεκριμένα ποσοστά που πρέπει να έχει η κάθε εταιρεία. Ούτε ο Πιτ Παπαδάκης τόσο έγκυρες προβλέψεις.

One

Τωρα παίζουν επιθετική πολιτική οι κινεζοι με πολλές εταιρίες, πουλωντας σε χαμηλές τιμες με πολυ ανταγωνιστικές συσκευές, και ειναι λογικο να πεφτουν οι παλαι ποτε μεγαλες εταιριες.

Επίσης εχουν αρχισει ηδη να αντιδρούν οι αμερικανοι οταν βλέπουν τα αμερικάνικα μονοπώλια (αλλα και χωρων δορυφόρων των ΗΠΑ οπως Ιαπωνίας & Ν. Κορεας) να απειλούνται απο τα κινεζικα μονοπώλια, ενω η Κινα βρίσκεται ενα σκαλί πριν γινει η νεα οικονομική υπερδύναμη, και ο νεοεκλεγέντας Τραμπ εχει δείξει εξ αρχής οτι θεωρεί πρωταρχικό του εχθρο τη Κίνα και οχι τη Ρωσια όπως έκαναν οι προηγούμενοι.

Πιστεύω οι οικονομικοί πόλεμοι εναντίον της Κινας ειναι προ των πυλών και το μέλλον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Σίγουρα πολλες κινέζικες εταιρίες που υπάρχουν τώρα μετα θα αναγκαστούν να συνενωθούν και στο τελος θα μείνουν 2-3 εταιρίες.

Panos7GR

Ιιιιιιιιι!!! Οι ιερόσυλοι γράψανε στο άρθρο ΠΑΛΙ Samsung Galaxy Note 7;;; Μα δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο με κακά νέα χωρίς αναφορά στο Note 7;

Στην πυρά! Πάμε να τους κάψουμε συνSamsungάκηδες και συνSamsungήτισσες! Αερααααα!!!

Fotis

Είπα εγώ ότι η Νοκια θα ξεπεράσει την Apple και την Samsung πλαίσιο είπα ότι θα πιεστούν προς τα κάτω τα ποσοστά τους. Βγήκαν όλοι η Samsung fanboys να φωνάζουν λες και τους έβρισα

Demis

@Nikod κατο απο καποια ποσοστά δεν τα αναφερουν απλα το βαζουν στο others

Pavlos

Μην συγχέουμε τον αριθμό των χρηστών με το μερίδιο ομως παιδες.
Δεν μας λενε κατι βεβαιο τα νουμερα, το μεριδιο σε μεγαλες εταιρειες μπορει να επεσε επειδη ανθρωποι που δεν ειχαν καθολου κινητα βρηκαν ευκαιρια να παρουν φθηνο κινεζικο..

VasiliS7Edge

Οι κινεζικές εταιρείες είναι στο ψάρεμα τωρα. Μόλις σας ψαρεψουν να δείτε που θα πάνε οι τιμές των κινεζων, βλέπε Huawei. Αυτοί δίνουν τσαμπα συσκευεσ και αυτό φαίνεται στα κέρδη της Apple 104%. Μόνο οι Samsung και οι Apple βγάζουν λεφτά και σε αυτό το τρίμηνο μόνο η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.