Σε εμπιστευτική συμφωνία ήρθαν Microsoft και Samsung

Η Microsoft εδώ και καιρό, διανέμει τις πατέντες της στους κατασκευαστές Android λαμβάνοντας και το ανάλογο αντίτιμο για κάθε συσκευή Android που πωλείται. Η Samsung από την άλλη μεριά παρ’ ότι χρησιμοποιεί κάποιες από αυτές τις πατέντες, δεν χρηματοδοτεί, ούτε αναφέρει πουθενά την Microsoft, με αποτέλεσμα η τελευταία να οδηγήσει την Κορεάτικη εταιρεία στον νόμο.

Την περσινή χρονιά, η διαμάχη αυτή έφερε τους δύο κολοσσούς στα δικαστήρια, με την Microsoft να ψάχνει τρόπους να μηνύσει την Samsung για ζημιές γύρω στα 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Δεδομένου όμως ότι τα περισσότερα σημαντικά ζητήματά χανόντουσαν στον χρόνο και πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ή εξέλιξη, οι δύο εταιρείες έρχονται τελικά σε συμβιβασμό με μια απόρρητη συμφωνία.

Ενώ οι ακριβής όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί και πιθανότατα να μην αποκαλυφθούν ποτέ, και οι δύο εταιρείες ανάρτησαν στα επίσημα blog τους την κάτωθι ανακοίνωση:

“Η Samsung και η Microsoft είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι προέβησαν σε λήξη οποιασδήποτε διαφοράς υπήρξε στο δικαστήριο των ΗΠΑ, καθώς και στο διεθνές εμπορικό επιμελητήριο. Οι όροι της συμφωνίας είναι εμπιστευτικοί.” Οι δηλώσεις αυτές προήλθαν από τους αντιπροέδρους και υπεύθυνους νομικών θεμάτων των εταιρειών, Jeawan Chi για την Samsung και David Howard για την Microsoft.

Ενδιαφέρον θα είχε εάν γνωρίζαμε τι συμφωνήσαν οι δύο εταιρείες, αλλά πιο σημαντικό γεγονός είναι για το τι αντίκτυπο θα προκαλέσει αυτή η συμφωνία για υπόλοιπους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τις πατέντες της Microsoft και πληρώνουν τις άδειές τους κανονικά.

microsoft license dispute

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λεόντιος

Samsung wp 10 και μετά κλάφτε αντρόιντ ιός (_ναι ιός) τίζεν μίζεν Φοξ λοξ ουμπούντου ντου στο σέιλφις

Sot11

Λεόντιος ηρεμισε, και στο παρελθόν ειχε βάλει πολλές φορές η wp η samsung(π.χ. Ativ s) και ο μόνος που έκλαψε ηταν η ίδια η Samsung!

Genesis

Sot11

ήταν και μεγάλη η τιμή του αν θυμάμαι καλά. και ήταν και άσχημο !!

Greg

Πανέμορφα τα windows phone δεν λέω, αλλά φτωχά σε εφαρμογές για όποιον κάνει πραγματική χρήση του κινητού του σαν smartphone. Στο θέμα μας και εγώ πιστεύω ότι θα βγάλει η samsung κάποιο windows phone και μακάρι να το κάνει. Είναι καλό πράγμα να έχουμε επιλογές.
Για την ώρα το android κυριαρχεί και θα κυριαρχεί για πολλά χρόνια ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.

Business Samsung

THE GREEN CITY: Ενίσχυση της οικολογικής δράσης με προϊόντα τεχνολογίας

Η Samsung Electronics Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που προωθεί την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, στηρίζει έμπρακτα τη δράση «THE GREEN CITY».